Hopp til innhold

Mexicos kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mexico
Mexico
ForbundFederación Mexicana de Fútbol Asociación
KonføderasjonCONCACAF
LandslagstrenerMexicos flagg Leonardo Cuellar
KallenavnAztecas
Flest kamperMaribel Dominguez
Flest målMaribel Dominguez
Merittersølvvinner i CONCACAF-mesterskapet
Kvalifisert til VM 1999 og OL i 2004
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Mexicos kvinnelandslag i fotball representerer Mexico i internasjonale kamper. Mexico har vunnet sølv og bronse i CONACAF-cupen og en kvartfinale fra OL.

Mexico har vært med i kvinnefotballen siden 1970, og de arrangerte et svært så uoffisielt VM i 1971. Imidlertid gikk det litt dårligere etter at mesterskapene ble offisielle på 1990-tallet. Mexico greide ikke å kvalifisere seg til VM i 1991 eller i 1995. Imidlertid kom Mexico på tredjeplass i CONACAF Gold Cup (under det daværende navnet CONCACAF's Women's Championship) i 1994 og på andreplass i 1998.

Andreplassen ga Mexico landets eneste VM-deltakelse. Under VM kom Mexico i en veldig tøff gruppe med Brasil, Italia og Tyskland. Mexico fikk 0 poeng og 14 minusmål. Imidlertid vinner Mexico sølv under Pan American Games, bare slått av USA i finalen, og med ett mål. I 2003 vinner Mexico bronse under samme leker. Innimellom har Mexico vunnet bronse i CONACAF Women's Gold Cup i 2002 og kvalifisert seg til OL i Athen. Mexico greide å kvalifisere seg til kvartfinalen, der de tapte stort mot Brasil.

I tillegg til kontinentale cuper, har Mexico flere ganger spilt i Algarve Cup.

Autoritetsdata