Mexicos kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mexico
Mexico
ForbundFederación Mexicana de Fútbol Asociación
KonføderasjonCONCACAF
LandslagstrenerMexico Leonardo Cuellar
KallenavnAztecas
Flest kamperMaribel Dominguez
Flest målMaribel Dominguez
Merittersølvvinner i CONCACAF-mesterskapet
Kvalifisert til VM 1999 og OL i 2004
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Mexicos kvinnelandslag i fotball representerer Mexico i internasjonale kamper. Mexico har vunnet sølv og bronse i CONACAF-cupen og en kvartfinale fra OL.

Mexico har vært med i kvinnefotballen siden 1970, og de arrangerte et svært så uoffisielt VM i 1971. Imidlertid gikk det litt dårligere etter at mesterskapene ble offisielle på 1990-tallet. Mexico greide ikke å kvalifisere seg til VM i 1991 eller i 1995. Imidlertid kom Mexico på tredjeplass i CONACAF Gold Cup (under det daværende navnet CONCACAF's Women's Championship) i 1994 og på andreplass i 1998.

Andreplassen ga Mexico landets eneste VM-deltakelse. Under VM kom Mexico i en veldig tøff gruppe med Brasil, Italia og Tyskland. Mexico fikk 0 poeng og 14 minusmål. Imidlertid vinner Mexico sølv under Pan American Games, bare slått av USA i finalen, og med ett mål. I 2003 vinner Mexico bronse under samme leker. Innimellom har Mexico vunnet bronse i CONACAF Women's Gold Cup i 2002 og kvalifisert seg til OL i Athen. Mexico greide å kvalifisere seg til kvartfinalen, der de tapte stort mot Brasil.

I tillegg til kontinentale cuper, har Mexico flere ganger spilt i Algarve Cup.