Dominicas kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dominica
Dominica
ForbundDominica Football Association
KonføderasjonCONCACAF
LandslagstrenerDominicas flagg Hypolite Robertson
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Dominicas kvinnelandslag i fotball representerer Dominica i internasjonal fotball. Dominica tilhører den nedre del av nivået i CONCACAF. Imidlertid utmerker Dominica seg fordi de har stilt opp på alle arrangementene siden de debuterte i 2002.

Dominica debuterte i mesterskapssammenheng i 2002, da de spilte i kvalifiseringen til Gold Cup 2002. De røk ut allerede i førkvalifiseringen, der de møtte Trinidad og Tobago, og tapte med tilsammen 0-22.

Dominicas innsats i Gold Cup 2006 var noe bedre, da de i gruppespillet i den karibiske delen, som de var førkvalifisert til, fikk en uavgjort mot Grenada. De fikk også begrenset tapet mot Trinidad og Tobago til 0-6.

I kvalifiseringen til OL i Beijing gikk det litt verre for øystaten, som tapte samtlige kamper mot respektive Jamaica, Bermuda og Antigua og Barbuda.

Dominica stilte også til Gold Cup 2010, der de riktignok tapte begge kampene i sluttspillet, men kom helskinnet gjennom tapene. Mot Saint Kitts og Nevis ble det et tomålstap, mens de tapte 0-6 mot Puerto Rico.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]