Jak II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jak II
UtviklerNaughty Dog
UtgiverSony Interactive Entertainment
RegissørJason Rubin
KomponistMark Mothersbaugh
SerieJak and Daxter
SpillmotorKinetica
PlattformPlayStation 2, PlayStation Vita, PlayStation 3 og PlayStation 4
Utgivelse14. okt. 2003
Sjangerplattformspill og åpen verden
Modusenspiller

Jak II, utgitt som Jak II: Renegade i Europa, er et science fiction plattformspill utviklet av Naughty Dog. Det ble utgitt for PlayStation 2 14 oktober 2003, og er en etterfølger til Jak and Daxter: The Precursor Legacy, og det andre spillet i Jak and Daxter- serien. Det ble etterfulgt av Jak 3 ett år senere.

Spillet inneholder nye våpen og utstyr, nye områder, og en handling som finner sted etter hendelsene i The Precursor Legacy. I spillet er Haven City, en metropol ledet av den hardhendte Baron Praxis, i krig med skapninger kjent som "Metal Heads". Som i det forrige spillet kontrollerer spilleren hovedpersonene Jak og Daxter. Jak II inneholder nye karakterer som Torn, Erol, Krew, Kor, Ashelin og Sig, og bringer også tilbake gamle karakterer som Samos og Keira.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Gameplayet i Jak II er veldig forskjellig fra det forrige spillet. Det fjernet "Eco"-kreftene og byttet det i stedet ut med en rifle, som kan kombineres med de tradisjonelle bevegelsene. Det fjernet også innsamlingen av "Power Celler."

Spillet bevarer flere gameplay-aspekter fra The Precursor Legacy. Mange av oppdragene ligner de forrige, og det er forsatt en stor mengde plattformspilling. Flere gjenstander fra det forrige spillet, slik som Warp Gaten, er bevart. Kontrollene for Jak er de samme, men er også utvidet for de nye Mørk Eco- kreftene. Ved å samle opp Mørk Eco kan Jak transformere seg til Dark Jak, som er sterkere i nærkamp. Ved å samle inn Metal Head diamanter, som vinnes ved å slå fiender, og gi dem til Orakelet fra forrige spill, kan Jak oppgradere Dark Jak- kreftene sine.

Jak kan navigere rundt i den enorme byen ved å bruke svevekjøretøy, og bytte mellom kjøretøy mens han er i luften. Senere får han et svevebrett som han kan sveve på vannet, rutsje på skinner og nå nye områder med.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner med at hovedpersonene Jak og Daxter, Samos og Keira tester ut Rift Gaten de fant i det forrige spillet. Da de aktiverer den åpnes en portal som de slynges gjennom. De blir sendt til Haven City, styrt av Baron Praxis, som er i full krig med en gruppe skapninger som kalles Metal Heads..[1] Gruppen blir splittet under ankomsten, og Jak blir tatt til fange av Praxis' soldater, Krimzon Guard. Mens Jak er i fangenskap blir han eksperimentert på med Mørk Eco; Som et resultat av dette forvandles han til et rasende monster når han utsettes for stoffet.

To år senere redder Daxter ham fra fengselet, og de slår de seg sammen med en underjordisk motstandsgruppe som er ute etter å plassere den rettmessige herskeren, en gutt som bare blir kalt "Barnet", på tronen. Mens han hjelper motstandsgruppen, som kalles Undergrunnen, finnes Jak Keira og Samos, i tillegg til en yngre versjon av Samos. Han lærer også at Haven City faktisk er hans hjemby 200 år inn i hans fremtid.

Et stykke ute i spillet får Praxis tak i Precursorsteinen, en gjenstand med utrolig kraft. Praxis har til hensikt å knuse steinen inne i Metal Headenes reir, men vet ikke at å ødelegge Steinen vil sette i gang en kjedereaksjon som vil legge planeten i ruiner. Baronen gir Krew, gjenglederen i Haven City, i oppgave å ødelegge Precursorsteinen. Jak finner Krew og ødelegger maskinen han har bygget for å knuse Steinen: Eksplosjonen som følger tar livet av Krew.

Etter Krews død blir byen invadert av Metal Heads. Jak finner Praxis i utkanten av byen mens han konfronterer Kor, et medlem av Undergrunnen som har voktet Barnet. Det viser seg at Kor er Metal Heads- lederen. Før han flyr sin vei sender han en bølge av ødeleggende energi mot Praxis. Før han dør viser Praxis Jak en annen Precursorstein- bombe, som inneholder Precursorsteinen. Daxter klatrer inn i den og deaktiverer den, og Jak tar Steinen.

Mens Krimzon Guard og Undergrunnen kjemper mot Metal Heads i byen, drar Jak til Metal Head- reiret for å slåss mot Kor. Der har Kor Barnet og en Precursor Ring lik den som brakte Jak og vennene hans til Haven City. Kor forteller ham Barnet faktisk er en ung Jak. Jak hadde blitt sendt til fortiden for å vokse opp og lære ferdighetene han trengte for å overvinne Kor. Fordu den unge Jak er uskyldig og urørt av Mørk Eco, er han i stand til å frigjøre Precursorenheten som er fanget inne i Steinen.

I løpet av kampen mot Kor krasjer Kor inn i Precursor Ringen og dør da han forsøker å rømme, noe som skader Ringen. Før den faller fra hverandre frigjør Unde Jak Precursoren i Steinen, som drar gjennom Ringen. Samos og Keira ankommer for å sende den Unge Jak og Samos tilbake i tid gjennom Ringen, noe som etterlater Jak, Daxter, Samos og Keira til å leve videre i haven City. Daxter tar over Krews bar, og døper den "The Naughty Ottsel."

Miljø[rediger | rediger kilde]

Jak II utspiller seg i det samme science fiction-universet som Naughty Dog utviklet for Jak and Daxter, men hundrevis av år fram i tiden. Handlingen dreier seg for det meste i og rundt Haven City, en metropol som styres av Baron Praxis og Krimzon Guard, soldatene hans. Haven City fungerer ofte som en base, der spilleren blir gitt oppdrag som ofte må utføres utenfor byen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Jak II: PS2 Game Review». Kidzworld. Besøkt 5. april 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]