Jack Sonni

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jack Sonni
Dire Straits Jack Sonni.jpg
Født9. desember 1954 (63 år)
Indiana, Pennsylvania, USA
Beskjeftigelse musiker, markedsføring
Nasjonalitet USA
SjangerRock
InstrumentElektrisk gitar

Jack Sonni (født 9. desember 1954 i Indiana i Pennsylvania) er en amerikansk gitarist. Han er mest kjent for sin tid som gitarist i rockebandet Dire Straits.

Som 13 åring ble Sonni inspirert av John Lennons opptreden på the Ed Sullivan show. Da han først begynte å spille som 13 åring, var det nesten det eneste han gjorde i ungdomsårene.

Dire Straits[rediger | rediger kilde]

Sonni jobbet i musikkforretningen Rudy's Music Shop, hvor han ble kjent med Knopfler-brødrene i 1978. Hans gode vennskap med Mark Knopfler gjorde at han ble spurt om å være med i Dire Straits i forkant av innspillingen av Brothers in Arms-albumet, i 1984. Sonni takket ja til invitasjonen, og ble med på den påfølgende 12 måneders turneen med 247 konserter i over 100 byer. Han hadde soloer på blant annet Solid Rock, Two Young Lovers og Expresso Love.

Sonni var veldig energisk på scenen og var veldig bevegelig, og med en spesiell klesstil skilte han seg ut på scenen. En av hans store helter var Jimi Hendrix, hvor Sonni fant inspirasjonen til å spille med skjerf rundt hode. Han var også ofte barbeint på scenen.

Sitatborn to rock, born to boogie, born to play...they all fit Jack –Mark KnopflerSitat

Han har også opptredt og gått i studio med b.l.a: Pete Townshend, Eric Clapton, Keith Richards, Bob Dylan, Nils Lofgren, Sting, Branford Marsalis, Madonna, Stan Lynch, Mike Campbell m.fl.


Etter at turnélivet tok slutt for Sonni, begynte han med markedsføring. Han var direktør for markedskommunikasjon ved Line 6, et California-basert produsent av digitale teknologiprodukter for musikere. Hans bidrag inkluderte bl.a. utvikling, posisjonering og merkevarebygging for det nye selskapet, samt nanvgiving og å skape formen på et historisk produkt, POD.

I 2001 flyttet han videre for å bli visepresident for markedskommunikasjon for Guitar Center. Han hadde ansvar for selskapets reklame, markedsføring og PR. Han forlot stillingen i 2006.

Gitarer[rediger | rediger kilde]

Effekter: Rat Distortion pedal, Ernie Ball volume pedal & Roland Digital Delay

Jim Kelly Amplifiers w 2 2x12 Cabs witth EVL-12L speakers

Personlige liv[rediger | rediger kilde]

I 1988 fikk Sonni tvillingdøtre, og bestemte seg for å gi seg med turnelivet, for å oppdra døtrene.

2000-[rediger | rediger kilde]

I dag har Sonni bosatt seg i California, hvor han skriver ei bok om livet sitt. Den er ventet å komme ut i midten av 2010. Musikk er kun en hobby for han nå, det samme som surfing.