Ivar Horvli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ivar Horvli
Født21. juli 1950 (69 år)
Oppdal
Ektefelle Randi
Utdannet ved Norges tekniske høgskole
Beskjeftigelse Sivilingeniør og professor
Nasjonalitet Norge

Ivar Horvli (født 21. juli 1950Oppdal) er en norsk sivilingeniør og professor ved NTNU og forsker ved SINTEF. Fra 2008 ansatt som rådgiver ved ViaNova Plan og Trafikk AS der han vil ha hjemmekontor på Oppdal. Han vil fra tiltredelsen ha 20 prosent stilling som professor ved NTNU.

Horvli har vært ansatt ved NTNU på Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT), ved Institutt for bygg, anlegg og transport (BAT). Han har forskningsmessig og undervisningsmessig i all hovedsak vært beskjeftiget med veier og samferdsel. Forskningsmessig har han arbeidet med tema/felter som bygging og drift av veier, materialteknologi og dimensjonering av veikonstruksjoner, kvalitetssikring, og verdianalyse for veiprosjekt.

Horvli ble ferdigutdannet sivilingeniør i 1974 ved NTH (NTNU) og tok sin doktorgrad i 1979. Han har den akademiske graden dr. ing. (PhD). Han regnes som en av landets beste forskere på stein og asfaltblandinger og har de senere år vært særlig opptatt av problemer knyttet opp til veislitasje på grunn av piggdekk. Han har også arbeidet med å lage nye nedbrytingsmodeller for norske veier. Dvs. undersøke hvilke faktorer som sliter på norske veiene. Det er også startet et felles nordisk prosjekt i Vegvesenets regi innenfor dette feltet [1].

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]