Ingen grunn til begeistring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingen grunn til begeistring
orig. Curb Your Enthusiasm
Curbyourenthusiasm.png
Generell informasjon
SjangerFiktiv dokumentar / komedie
Prod.landUSA
Sesonger10
Episoder100
Lengdeca. 30 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleLarry David
Medvirkende
Bak kamera
SkaperLarry David
ProdusentLarry David
Prod.selskapHBO
Sending
Periode15. oktober 2000
TV-kanalHBO
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Ingen grunn til begeistring (originaltittel: Curb Your Enthusiasm) er en TV-serie som følger Seinfeld-skaperen Larry David på jobb, hjemme og i byen.

Serien er en blanding av fiksjon og virkelighet, og kan betegnes som en fiktiv dokumentar-serie. Larry David spiller seg selv, men mange av bifigurene er fiktive.

Blant de virkelige birollene, møter man samtlige hovedrolleinnehavere fra Seinfeld, som i løpet av en rekke episoder i syvende sesong, diskuterer en mulig reunion-episode av Seinfeld. Ellers er det en lang liste med virkelige biroller som deltar i flere episoder, blant annet Ben Stiller, David Schwimmer, Ricky Gervais og Michael J. Fox.

Serien har høstet god kritikk og blitt nominert til 34 Emmy-priser (vunnet en) og har vunnet en Golden Globe-pris for beste fjernsynskomedie (2003).

Åttende sesong ble sendt i 2011, Serien ble satt hold fram til 2017. Sesong 10 har premiere i 2019.

I Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge var Harald Eia en av de som jobbet for å få serien hit. Da serien hadde premiere på NRK2 den 26. januar 2006 var det Harald Eia som introduserte serien for seerne. Repriser av serien er blitt vist på NRK1 og nå på NRK3. Serien vises også på Canal+ under tittelen Slapp av Larry!.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]