Ingen blomster takk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ingen blomster takk
orig. Send Me No Flowers
Generell informasjon
Utgivelsesår1964
Prod.landUSA
Lengde80 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiNorman Jewison
Prod.selskapUniversal Studios
Eksterne lenker

Ingen blomster takk (originaltittel: Send Me No Flowers) er en amerikansk romantisk komedie fra 1964, med Rock Hudson, Doris Day, and Tony Randall i hovedrollene.

Filmen er basert på det Broadway-stykket Send Me No Flowers skrevet av Norman Barasch og Carroll Moore.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

George Kimball, en hypokonder, bor sammen med sin kone Judy (spilt av Doris Day) i en liten forstad. Judy får vite fra melkemannen deres at naboene deres, Bullard-ekteparet, planlegger å ta ut skilsmisse. Over lunsj blir George forferdet når en ungkar han kjenner, Winston Burr (spilt av Hal March) med glede beskriver hvordan han kontakter kvinner som er skilt og later som om han trøster dem, i håp om å forføre dem mens kvinnene er sårbare.

George besøker sin doktor og mangeårige kamerat, Ralph Morrissey (spilt av Edward Andrews) etter å ha opplevd smerter og ubehag i brystet. Han overhører doktoren diskutere over telefonen angående en pasient som bare har noen få uker igjen å leve. George går ut ifra at Morrissey snakker om George, og blir fortvilet. På toget hjem forteller han vennen sin, Arnold Nash, at han snart kommer til å dø. George har bestemt seg for å aldri fortelle disse nyhetene til Judy, vel vitende om at dette kommer til å opprøre henne alt for mye. Den samme natten har George en drøm om at Judy kommer til å gifte seg med Vito, en uansvarlig yngre mann som er langt mer interessert i hennes penger enn i hennes personlighet.

George besøker et begravelsesbyrå som drives av Mr. Akins, for å kjøpe en gravplass for tre personer - inkludert en potensiell ny ektemann til Judy, og gir Mr. Atkins en sjekk på 1 000 dollar. George bestemmer seg for å finne Judy en ny ektemann før han dør, og ber Arnold om å hjelpe ham. Når Judy spiller golf, møter hun en tidligere bekjent fra college, Bert Power, som nå har tjent store mengder på olje fra fra Texas. George, misunnelig over Berts oppmerksomhet til Judy, er motvillig enig med Arnold i at Bert ville være en flott ny ektemann for henne.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]