Ine Marie Wilmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Ine Marie Willmann)
Jump to navigation Jump to search

Ine Marie Wilmann (født 18. februar 1985) er en norsk skuespiller.[1]

Wilmann gikk ut av Teaterhøgskolen (KHiO) våren 2011, etter et fireårig studium. Hun debuterte som skuespiller ved Teatret Vårt i Molde i rollen som Elis i stykket Blindpassasjer høsten 2011. Etter dette var hun med på Riksteatrets turné med Anna Karenina våren 2012, i rollen som Kitty. Etter dette var hun med i Riksteatrets forestilling Fruen fra havet i rollen som Hilde. Vinteren 2013 var Wilmann å se i rollen som Aricia i stykket Fedra, basert på verket av Jean Racine. Høsten 2013 spilte Ine Marie Wilmann rollen som Anne Frank i oppsetningen Anne Franks dagbok på Den Nationale scene i Bergen.

Ine Marie Wilmann fikk sin TV-debut i NRK-serien Ansur. Hun har også spilt rollen som Hege i Størst av alt, en norsk drama-serie på seks episoder som gikk på NRK1 vinteren 2007. I 2011 spilt Wilmann rollen som Liv Tone i spillefilmen Jeg reiser alene, i trilogien om Jarle Klepp, basert på bøkene til Tore Renberg.

Ine Wilmann vant Amanda for «Beste kvinnelige skuespiller» i 2015 for sin rolle i spillefilmen De nærmeste og Gullruten 2016 i klassen beste kvinnelige skuespiller for Det tredje øyet.

Referanser[rediger | rediger kilde]