Hopp til innhold

Indonesias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Indonesia
Indonesia
ForbundPersatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (Indonesias fotballforbund)
KonføderasjonAFC
LandslagstrenerTysklands flagg Timo Scheunemann
MeritterSemifinalen i Asiamesterskapet
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Indonesias kvinnelandslag i fotball representerer Indonesia i internasjonal fotball. Landslaget stilte allerede i Asiamesterskapet i 1977, der de kom til semifinalen. De tapte både den (mot Thailand) og påfølgende bronsefinale (mot Singapore), og fikk dermed en fjerdeplass (av seks lag). I mesterskapet i 1981 var imidlertid motstanden noe vanskeligere, og Indonesia endte sist i sin gruppe. Det gikk bedre i mesterskapet i 1986, da Indonesia havnet i en lett pulje og kom til semifinalen. Der ble det imidlertid et stygt tap for Kina, og også bronsefinalen tapte Indonesia.

Indonesia viste også i neste mesterskap at de hadde en lei tendens til å slippe inn mål mot god motstand for lett. Der Hongkong tapte 0-3 mot Japan, tapte Indonesia 0-11 mot samme motstander, noe som kostet Indonesia avansement. Deretter har ikke Indonesia deltatt i Asiamesterskapet. Imidlertid tapte Indonesia kampen om avansement til andre kvalifiseringsrunde i 2006 på myntkast.

Indonesia har aldri deltatt i fotball i Asia-lekene, og unntaksvis i de Sørøstasiatiske leker, der de stort sett har endt sist.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata