Burmas kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Burma
Burma
ForbundMyanmar Football Federation
LandslagstrenerTin Myint Aung
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Burmas kvinnelandslag i fotball representerer Burma i internasjonal fotball. Burma er mester i ASEANs mesterskap.

Burma debuterte sent i mesterskapssammenheng, og til Asiamesterskapet dukket de først opp i 2003. Burma kom ikke til semifinalen, men de kom på andreplass i gruppen, foran blant andre Taiwan og bare bak Japan, som de til gjengjeld tapte stort for. Imidlertid var Burma i ferd med å bli en lokal stormakt, noe de beviste da de kom på andreplass i South East Asian Games både i 2003 og 2005.

Programmet økte for Burma, og i 2006 var de med i to store turneringer. Først stilte Burma i ASEAN Women's Championship, der de ble sist i sin gruppe. Denne historien gjento seg i det andre mesterskapet, Asiamesterskapet 2006, der Burma møtte Thailand, Sør-Korea, Nord-Korea og Australia.

Burma kom sterkt tilbake i 2007, og vant ASEAN-mesterskapet ved å slå Thailand på straffespark i finalen. Det var derfor nært forventet av Burma skulle komme til sluttspillet i 2008, men sørøstasiatiske mestrene lyktes ikke. Tap for Vietnam og Taiwan holdt bare til en sisteplass, enda Burma greide å slå overraskelseslaget Iran og dermed forhindre Iran plass som det første vestasiatiske landet i Asiamesterskapet. I ASEAN-mesterskapet ble det ingen gjentakelse, da Burma var sjanseløse mot Australia i semifinalen. Australia vant mesterskapet, mens Burma tapte bronsefinalen mot Thailand.

Burma slo Taiwan 5–2 i kvalifiseringen til Asiamesterskapet 2010, og sørget dermed for at Taiwan ble slått ut av sluttspillet for første gang. Burma klarte imidlertid ikke å gjøre noen god figur i sluttspillet, og tapte alle tre kampene, med et nytt tap for Thailand.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]