Irans kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Iran
Iran
ForbundDen islamske repiblikk Irans fotballføderasjon
LandslagstrenerShahrzad Mozafar
KallenavnTeam Melli Zanan (="Kvinnelandsteamet")
HjemmebaneArarat Stadion
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Irans kvinnelandslag i fotball representerer Iran i internasjonal fotball.

Iran er et svært ungt lag i kvinnefotball, og ble dannet først i 2005. De har rukket å spille to ganger i det Vestasiamesterskapet i fotball for kvinner, der de begge ganger greide en god andreplass bak Jordan.[1]

Iran spilte også mot det tyske amatørlaget BSV Al Dersimspor, som i hovedsak består av innvandrere, i Teheran i 2006. Kampen endte 2-2, og en spiller fra det tyske laget anså Irans landslag som i god fysisk form, men svake teknisk,[2] Meningen var at Irans landslag skulle spille mot Dersimspor i Berlin, men mange protester i Berlin mot at det iranske landslaget er pålagt å spille i slør gjorde at Iran gjorde helomvending. I tillegg til slør, må det iranske kvinnelandslaget spille kampene sine, i hvert fall i Iran, for bare kvinnelig publikum.

Iran har også spilt om kvalifisering til asiamesterskapet, og kom forbi første runde ved å noe overraskende slå ut India. I andre runde, derimot, ble det vanskelig. På tross av at Iran slo Kina-Taipei, holdt det ikke. I den asiatiske kvalifiseringen kom målforskjell foran innbyrdes oppgjør, og dermed gikk Kina-Taipei foran.

Referanser[rediger | rediger kilde]