Nepals kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nepal
Nepal
ForbundAll Nepal Football Association
LandslagstrenerNepals flagg Paras Choudhary
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Nepals kvinnelandslag i fotball representerer Nepal i internasjonal fotball.

Nepal fikk seg et kvinnelandslag på midten av 1980-tallet, og debuterte i Asiamesterskapet i 1986. Nepal kom i en vanskelig gruppe med tidligere mester Thailand og Indonesia og Hongkong, to relativt gode lag. Nepal tapte samtlige tre kamper, to av dem klart, mens kampen mot Hongkong ble jevn resultatmessig.

I 1989 var Nepal med igjen i mesterskapet, mot samme motstander, bortsett fra at Thailand var byttet ut mot Japan. Det resulterte i stygge sifre for Nepal, som tapte alle kampene med god margin, den minste 0-3 mot Hongkong.

Som følge av demokratiopprøret i 1990, var det en åtteårsperiode uten kvinnelandslag.[1] Dette tæret stort på rekrutteringen, men da Nepal returnerte til Asiamesterskapet i 1999, var resultatene omtrent som før de åtte årene uten mesterskap. I mesterskapet havnet de i gruppe med Japan, Thailand, Usbekistan og Filippinene, og tapte alle fire kampene. Siden den tid har ikke Nepal stilt i asiamesterskapet.

Det betyr imidlertid ikke at Nepal ikke har spilt fotball siden 1999. Nepal hadde riktignok en lengre periode uten kamper, men de imponerte mange i de sørasiatiske leker i 2010, der de kom til finalen etter å ha slått flere av motstanderne sine med god margin.[2] I finalen tapte de knepent 1-3 mot storfavoritt India.[3] Dette ga landslaget en sårt etterlengtet anerkjennelse, blant annet av forbundet.[4]

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discrimination against women-even in football - Republica, 18. juni 2010, hentet 9. oktober 2010
  2. ^ Nepali women's football shines at SAG with 8-0 win over Lanka[død lenke] – Nepali News
  3. ^ «Nepali Times blog». Arkivert fra originalen 25. september 2010. Besøkt 10. oktober 2010. 
  4. ^ ANFA honours women's football team[død lenke] Nepal News