Imperial Tobacco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Imperial Tobacco Group PLC
Org.form Public (Mal:Lse)
Etablert 1901
Hovedkontor Storbritannia Bristol England
Bransje Tobakk
Produkt(er) Sigaretter
Nøkkelpersoner Iain Napier, styreleder
Gareth Davis, CEO
Antall ansatte 14.221 (2007)
Salgsinntekter GBP912 mill. (2007)
Omsetning GBP1.475 mill. (2007)
Resultat GBP12.344 mill. (2007)
Nettside www.imperial-tobacco.com

Imperial Tobacco Group PLC er verdens fjerde største tobakkprodusent og Storbritannias nest største målt etter salg på verdensbasis. I Tyskland er det også det nest største tobakkselskapet etter oppkjøpet av Reemtsma Cigarettenfabriken GmbH i 2003 som la til varemerker som Davidoff, Peter Stuyvesant og West i deres portfolio. I 2007 gikk Imperial Tobacco inn på USA-markedet med sitt oppkjøp av Commonwealth Brands Inc for USD 1,9 milliarder. Commonwealth Brands Inc var den fjerde største tobakkprodusent i USA.[1] Imperial Tobaccos konsernhovedkvarter ligger i Bristol. Selskapet har 58 fabrikker rundt omkring i verden og har ca. 40 000 ansatte.

I februar 2008 kjøpte Imperial den europeiske tobakkprodusenten Altadis som har varemerkene Fortuna, Gauloises Blondes og Gitanes.

Imperial Tobacco Norway[rediger | rediger kilde]

Imperial Tobacco Norway AS (Gunnar Stenberg AS frem til 2005[2]) driver med salg og distribusjon av tobakksprodukter i Norge. Bedriften har ca. 63 ansatte [1][død lenke]. Administrerende direktør er Gijsbert Van Asten.

I 2008 vurderte Imperial Tobacco Norway søksmål mot den norske filmen Den siste revejakta for logotyveri. Dette fordi filmens logo var svært lik logoen til Imperials tobakk, Eventyr 3. I logoen til filmen er det en rødrev, som er identisk med logoen til Eventyr 3, bare at reven har tjall i munnviken. Gijsbert Van Asten og Imperial ønsket ikke å bli forbundet med dette [2]. I september 2008 ble det kjent at filmskaperne og Imperial inngikk forlik etter logokrangelen. Filmselskapet innså feilen de hadde begått, og ble enige om å donere 30 000 kroner, der Imperial skulle velge et verdig formål [3].

Produkter i Norge[rediger | rediger kilde]

Andre produkter[rediger | rediger kilde]

Følgende produkter selges av Imperial Tobacco Gruop PLC i andre deler av verden

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Bruce Schreiner, "Houchens expanding at a rapid pace: Company has evolved since Kentucky start", Associated Press, 24. desember 2007
  2. ^ «Gunnar Stenberg selges»[død lenke]. Artikkel fra www.dagligvarehandelen.com, besøkt 25. desember 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]