Idrettslaget Domen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
IL Domen
Idrettslaget Domen
Stiftet19. juli 1935
LederJørgen Forsberg
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneKiberg stadion
LandNorge
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body unknown.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Idrettslaget Domen fra Kiberg i Vardø kommune i Finnmark ble stiftet 19. juli 1935 under navnet Kiberg Arbeideridrettslag. Klubben er aktiv innen fotball, friidrett og ski, og har også drevet med boksing, bryting og volleyball. Hjemmebanen i fotball er Kiberg stadion (grus).

Initiativtaker til idrettslaget var Einar Nicolaisen fra Vesterålen, som da var på vårfiske i Kiberg. Klubbens navn ble endret til Idrettslaget Domen i 1948, etter fjellet Domen, som ligger mellom Kiberg og Svartnes. Daværende Kiberg AIL ble kretsmestere for Øst-Finnmark i volleyball for kvinner i 1939. Fotballaget for menn ble kretsmestere for Øst-Finnmark klasse B i 1949 og 1953, og i 1970 som vinnere av daværende 4. divisjon (nivå 4). Fra slutten av 1970-tallet og framover slet klubben med å skaffe nok spillere til å stille seniorlag. Siste gang Domen hadde seniorlag i fotball for menn var i 2000, da klubben stilte lag sammen med Vardø IL.

Jon Abrahamsen, som ble cupmester for FK Bodø/Glimt i 1977 og har tre landskamper, spilte tidlig i karrieren for IL Domen. Også handikapidrettsutøveren Terje Roe Hansen, som har tatt to medaljer i friidrett og tre i langrenn i paralympiske leker, har representert Domen.

Kilder[rediger | rediger kilde]