Hopp til innhold

International Ornithologists’ Union

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «IOC World Bird List»)

International Ornithologists' Union (IOU) er en union av internasjonale ornitologer, som hvert fjerde år arrangerer en internasjonal kongress med fokus på planlegging og utveksling av kunnskap og erfaring innen ornitologi. Organisasjonen var tidligere kjent under navnet International Ornithological Congress (IOC), men nå er det selve kongressen som bærer dette navnet. Den organiseres av International Ornithological Committee og omfatter omkring 200 ornitologer fra en rekke land.

International Ornithological Congress

[rediger | rediger kilde]

IOU er ansvarlig for den største og lengst pågående serien med internasjonale kongresser for ornitologer. Den første kongressen ble avholdt i Wien, i tidsrommet 16.–23. april i 1884. Siden ble det avholdt nye kongresser uregelmessig fram til 1926, for deretter å avholde en nye hvert fjerde år, med unntak av to kongresser, under og rett etter andre verdenskrig.

IOC World Bird List

[rediger | rediger kilde]

IOC World Bird List publiseres på vegne av IOU og utfyller andre internasjonale taksonomiske lister av fugler, som The Clements Checklist of Birds of the World og HBW Alive/BirdLife International. Den seneste listen er i henhold til Gill & Donsker (2018).[1]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Gill, F & D Donsker (Eds). 2018. IOC World Bird List (v8.2). doi : 10.14344/IOC.ML.8.2.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]