Hopp til innhold

Hattrick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hattrick
UtviklerExtraLives AB
DistributørGoogle Play
PlattformNettleserbasert onlinespill
Utgivelse30. august 1997 (V.1)
6. januar 2002 (V.6)
SjangerSportsspill
ModusFlerspiller
Nettstedhattrick.org

Hattrick er et online fotballmanagerspill, produsert av ExtraLives AB i Sverige. Spillet ble lansert i 1997, da med et knippe svenske brukere. I januar 2007 var det godt over 900 000 aktive brukere i 108 land, drøyt 15 000 av disse i Norge. Man kan velge mellom 36 språk, deriblant norsk. Spillet er gratis med unntak av enkelte tilleggspakker som for eksempel gir ekstratjenester og statistikker for å hjelpe spilleren. Disse gir ikke fordeler i selve spillet.

Hver spiller får utdelt et lag i sitt hjemland. Hvert land har et seriesystem med pyramidestruktur, og det er åtte lag i hver serie. Det spilles dobbel serie med én seriekamp pr uke. Det er opp til hver manager å trene spillerne, drive spillerkjøp og -salg på det internasjonale overgangsmarkedet, investere i ungdomssatsing, ansette stab, bygge ut stadion, samt sette opp lag og strategi for alle serie-, cup- og treningskamper.

Hvert land har dessuten et landslag og et U20-landslag. Landslagenes managere velges blant alle landets spillere på demokratisk vis. Det har blitt arrangert sju verdensmesterskap mellom disse landslagene. Sverige har vunnet seks ganger og Norge har to seiere.

Hver sesong arrangeres Hattrick Masters. Dette er en cup på tvers av nasjonene, hvor vinneren av den nasjonale eliteserien og cupen i hvert land møtes til dyst. Denne varer over 6 uker, med totalt 12 runder. Beste norske prestasjon i Hattrick Masters er Mishima Zaibatsus seier i november 2012.

6. juni 2005 ble Hattrick Allstars en realitet. Klubben som oppstod på internett via MSN og et diskusjonsforum i spillet Hattrick. Få dager senere skulle spillerne spille sin første kamp for klubben, samtidig møtte de hverandre for første gang. Laget med en gjeng virtuelle managere har senere vært på innslag i NRK og flere lokalradioer. De startet i bedriftsserien i Fredrikstad men skal debutere i norsk 7.divisjon våren 2007.

Norge har vært svært gode de siste årene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata