Park Royal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Park Royal
Park Royal
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Brent og Ealing
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Ytre London
Postkode: NW10 og W5

Park Royal er et industriområde i det nordvestlige London. Størsteparten av området ligger i Brent mens en mindre del tilhører Ealing.

Navnet kommer fra en park som ble opprettet der i 1903 av Royal Horticultural Society som en permanent utstillingspark for RHS' årlige show. Stedet viste seg å ikke være egnet, og allerede i 1905 solgte organisasjonen stedet. På grunn av gode kommunikasjonsmuligheter begynte man raskt å bygge ut industri i Park Royal.

Mot nord grenser området mot Network Rails depot i Stonebridge Park; mot øst mot Acton Lane og Park Royal Road; mot sør mot Western Avenue (A40 og mot vest North Circular Road. Park Royal undergrunnsstasjon ligger rett ved Western Avenue, og Harlesden stasjon er like ved Park Royal.

Grand Union-kanalen renner gjennom midten av området.

Guinness' bryggeri under rivingen i 2005.

Blant de største selskapene som har bygninger i Park Royal er McVities og Heinz. Guinness hadde tidligere et bryggeri der, men det har blitt revet.

Det er til enhver tid flere bygninger som står tomme, og flere av disse har blitt brukt til illegale fester ettersom området stort sett er tomt for mennesker etter arbeidstid.