Happy Valley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Happy Valley er en britisk krim- og dramaserie som hadde premiere på BBC One 29. april 2014.

Serien er skrevet av Sally Wainwright.[1]

Seriens andre sesong hadde premiere i februar 2016.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Catherine Cawood (spilt av Sarah Lancashire) er en handlekraftig politikvinne i West Yorkshire. Hun har ikke kommet over selvmordet til sin tenåringsdatter Becky, som skjedde åtte år tidligere. Cawood er nå skilt fra sin ektemann gjennom mange år, og bor sammen med sin søster, Clare, en tidligere alkoholiker og heroin-misbruker. Becky hadde en liten sønn, Ryan, som ble født etter en voldtekt.

Hverken Catherines tidligere ektemann eller deres nå voksne sønn, Daniel, vil ha noe som helst å gjøre med Ryan. Catherine oppdager at Tommy Lee Royce, mannen som var ansvarlig for den brutale voldtekten av Becky og drev henne til selvmord kort tid etter at Ryan ble født, er ute av fengsel etter å ha sonet en narkotika-dom på åtte år. Catherine blir snart besatt av å finne Royce, uvitende om at Royce også er involvert i kidnappingen av rikmannsdatteren Ann Gallagher, som revisoren Kevin Weatherill har planlagt og den kriminelle Ashley Cowgill har gjennomført.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Atten måneder etter hendelsene i den første sesongen er Catherine Cawood tilbake på jobb igjen, og har blitt tildelt en tapperhetsmedalje etter å ha reddet Ann Gallagher fra Tommy Lee Royce. Han soner nå livstid i fengsel. Men moren til Royce blir drept, og en rekke drap finner sted. Samtidig får Catherine i oppgave å etterforske menneskehandel.

Catherines barnebarn Ryan utvikler et vennskap med en ny lærerassistent, frøken Wealand, som i hemmelighet er forelsket i Tommy Lee Royce. Men Royce har fått forbud mot å kontakte sønnen Ryan, og forsøker derfor å bruke Wealand for å bygge et forhold til Ryan slik at han kan hevne seg på Catherine.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BBC - Happy Valley - Media Centre». www.bbc.co.uk. Besøkt 25. desember 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]