Den engelske kanal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den engelske kanal
LandStorbritannia
Frankrike
Del avNord-Atlanteren
Kart
Den engelske kanal
50°N 2°V

Kart over Den engelske kanal

Den engelske kanal (engelsk: The English Channel; fransk: La Manche, «erme»; bretonsk: Mor Breizh, «Bretonske hav») er sundet som skiller England fra Frankrike, og De britiske øyer fra det europeiske fastlandet. Den er en del av Atlanterhavet, og knytter dette til Nordsjøen. Grensa mot Atlanterhavet i Det keltiske havet trekkes langs linja mellom Ile d'Ouessant utenfor Bretagne og Scillyøyene utenfor Cornwall, mens linjen CalaisDover danner grensen mot Nordsjøen.

Den er rundt 560 km lang og varierer i bredde fra 240 km på det bredeste til 33,1 km på det smaleste ved Doverstredet, det vil si mellom Dover og Calais, der den er 34 km bred.[1] På sitt bredeste er den 240 km. Kanaløyene Jersey og Guernsey, samt flere andre øyer, ligger i kanalen, nærmest fransk side. Det er det smaleste av de grunne havene rundt den europeiske kontinentalhyllen og dekker et areal på rundt 75 000 km2.[2]

Dannelse av kanalen[rediger | rediger kilde]

Før slutten på siste istid, for omkring 10 000 år siden, var De britiske øyer en del av det europeiske kontinentet. Da isen smeltet ble det dannet en stor ferskvannssjø i den sørlige delen av området som i dag er Nordsjøen. Vann rant ut fra denne sjøen til Atlanterhavet mellom Dover og Calais.

Omkring 6500 f.Kr. slipte kraftig erosjon bort kalk slik at Den engelske kanal ble dannet. Den har siden blitt bredere på grunn av bølgenes erosjon av kalkklippene, en prosess som fortsatt pågår.

Kanaltunnelen[rediger | rediger kilde]

Det har lenge vært planer om å konstruere en tunnel under Den engelske kanal. I det 19. århundre ble det tatt flere prøver av grunnen, og man begynte å grave, men teknologien hadde ikke kommet langt nok til å klare prosjektet.

Først i 1994 åpnet Kanaltunnelen, med forbindelse mellom Cheriton i Kent på engelsk side og Sangattefransk side. Den er en jernbanetunnel, som brukes både til person- og godstransport.

Spesielle krysninger av kanalen[rediger | rediger kilde]

Første luftferd[rediger | rediger kilde]

7. januar 1785 ble franskmannen Jean-Pierre Blanchard og amerikaneren John Jeffries de første som krysset kanalen med ballong.

Første svømmer[rediger | rediger kilde]

Den første som svømte over kanalen var Matthew Webb, i 1875. 6. august 1926 ble Gertrude Ederle den første kvinne som klarte å svømme over, og hun slo samtidig mannsrekorden med to timer.

Første i menneskedrevet fly[rediger | rediger kilde]

I 1979 vant Bryan Allen 100 000 pund da han ble den første som krysset i et menneskedrevet fly. Han hadde da tråkket pedalene på det omkring 35 kg tunge Gossamer Albatross i tre timer.

Første i motorisert fly[rediger | rediger kilde]

Den første som krysset kanalen i et motorisert fly var Louis Bleriot, i 1909.

Første frie svev[rediger | rediger kilde]

31. juli 2003 hopper den østerrikske fallskjermhopperen Felix Baumgarter ut av et fly omkring 9 000 m over Dover, og med spesielle vinger av karbon svevde han i fritt fall over til Calais der han åpnet fallskjermen.

Siste verdensrekord[rediger | rediger kilde]

Den siste verdensrekord som ble satt for en kanalkrysning var da Richard Branson slo rekorden for amfibiebil-krysning med omkring seks timer den 14. juni 2004.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «English Channel». The Columbia Encyclopedia, 2004.
  2. ^ «English Channel». Encyclopædia Britannica 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Fergeruter til det britiske fastlandet hos Wikivoyage