Hamilton: Men ikke hvis det gjelder din datter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hamilton: Men ikke hvis det gjelder din datter
orig. Hamilton - Men inte om det gäller din dotter
Generell informasjon
GenreThriller, actionfilm, spionfilm,[1] filmatisert litteratur
NasjonalitetSverige
Premiere2012
Språk SvenskRediger på Wikidata
Bak kamera
ManusStefan Thunberg, Jan Guillou
Basert påMen ikke hvis det gjelder din datter
Foran kamera
MedvirkendeMikael Persbrandt, John Light, Nigel Whitmey, Gustav Deinoff, Lennart Hjulström, Cal MacAninch, Frida Hallgren, Milind Soman, Reuben Sallmander, Steven Waddington, Sven Ahlström, Elmira Arikan, Maria Langhammer, David Rintoul
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
DistributørSvensk Filmindustri
Premiere(r)2012, 7. September 2012
ForgjengerHamilton: I nasjonens interesse
Eksterne lenker

Hamilton – Men ikke hvis det gjelder din datteren er en svensk action- og thrillerfilm med premiere i 2012. Filmen er en frittstående oppfølger til Hamilton: I nasjonens interesse. Regissøren er Tobias Falk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Eva Tanguy har en datter Nathalie, og arbeider som direktør for den svenske Säkerhetspolisen. Tanguy er med på å forhindre et attentat på svensk jord, men en leiemorder blir drept i hennes nærvær. Dette trekker mer oppmerksomhet til hennes person enn noen gang tidligere. Når hun skal gi intervju for en stor avis, vrir journalistene på ordene hennes på en måte som provoserer islamister. Som et resultat blir datteren Nathalie kidnappet. Hun filmer med en smarttelefon når kidnappingen finner sted, og dette gir spor som Carl Hamilton kan følge til dem som står bak.

Snart innser de at kidnapperne var leiesoldater med bakgrunn fra det britiske Special Air Service. Hamilton forsøker å skaffe mer informasjon, men blir arrestert og overlevert til Secret Intelligence Service. Hamilton oppdager snart at han ikke engang kan stole på sitt eget lands hemmelige tjenester når han skal redde Nathalie. Sammen med Nathalie`s far, et tidligere medlem av den franske fremmedlegionen, forsøker de å finne ut hvor terroristene befinner seg og de må planlegge et angrep mot området.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]