Haga Idrettsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Haga Idrettsforening (stiftet 10. mai 1914 som Haga Fotballklubb) er en idrettsforening fra Haga i Nes i Akershus, som driver med fotball, håndball, ski og friidrett.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Klubben ble stiftet i 1914 som Haga Fotballklubb og skiftet navn til Haga Idrettsforening i 1921.

Anlegg[rediger | rediger kilde]

Haga Stadion består i dag av: En fotballbane med gress, en 1 friidrettsbane med rødstubbdekke, en treningsbane med grus og flomlys, 3–4 minibaner i fotball med gress samt treningsområder, en bane for sandvolleyball, en lysløype 2,5 km i skog og rundt treningsområdene, et klubbhus med kontor, kjøkken, møterom, kiosk, lagerboder, 4 garderober, 2 dommergarderober, div. vaskerom, et kombinert lagerhus og kontorbygg med plass for snøscootere, gressklippere og alt friidrettsutstyr, en akebakke med lys, et område for skileik, flere områder for lek og klatring og et flerbruksanlegg med håndballbane, tennisbane, volleyball og

Etableringen av anlegget ble gjennomført ved hjelp av spillemidler, kommunale midler og dugnader på slutten av 1980-tallet. Haga IF har driftet anlegget ved bruk av egne midler og kommunale midler til vedlikehold av idrettsanlegg. I løpet av de siste årene er grusbanen rustet opp med bedre dekke, samt flomlys. Dette har idrettslaget kostet selv. Vedlikehold og drift av anlegget ivaretas av klubbens medlemmer på dugnad, samt noe innleid hjelp til plenlufting og større arbeider.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Haga har et seniorlag i 8. divisjon. I tillegg har klubben flere lag i aldersklassene 7-12 år. I aldersklassene 13-19 år samarbeides det med Raumnes & Årnes IL og Hvam IL i klubbsamarbeidet Team Nes, for å få et bredere sportslig tilbud.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]