Gustaf Johansson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gustaf Johansson
Gustaf Johansson.jpg
Født14. sep. 1900Rediger på Wikidata
StockholmRediger på Wikidata
Død1. juli 1971Rediger på Wikidata (70 år)
StockholmRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Ishockeyspiller[1], bandyspillerRediger på Wikidata
Barn Gösta JohanssonRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Gustaf «Lulle» Johansson (født 14. september 1900, død 1. juli 1971) var en svensk ishockeyspiller som deltok i De olympiske vinterleker i 1924 i Chamonix og 1928 i St. Moritz.

Johansson vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under Vinter-OL i 1928 i St. Moritz. Han spilte på det svenske laget som kom på andreplass i OL-turneringen bak Canada. Sveriges resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var tap med 0–11 mot Canada, og seier med 4–0 og 3–1 over henholdsvis Sveits og Storbritannia. OL-turneringen i ishockey i 1928 var også både det tredje verdens- og det trettende europamesterskapet i ishockey.[trenger referanse] Det svenske laget ble europamestere foran Sveits og Storbritannia.

Spillerne på Sveriges OL-, VM- og EM-lag i 1928 var Carl Abrahamsson, Emil Bergman, Birger Holmqvist, Gustaf Johansson, Henry Johansson, Nils Johansson, Ernst Karlberg, Erik Larsson, Bertil Linde, Sigfrid Öberg, Wilhelm Petersén og Kurt Sucksdorff.

Fire år tidligere, under Vinter-OL 1924 i Chamonix, var Johansson med på det svenske ishockeylandslaget som kom på fjerdeplass.

Johansson spilte totalt 43 ishockeylandskamper for Sverige.

OL-, VM- og EM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Eurohockey.com, Eurohockey.com spiller-ID 28488, besøkt 25. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]