Ernst Karlberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ernst Karlberg
Født12. oktober 1901Rediger på Wikidata
StockholmRediger på Wikidata
Død20. mars 1987 (85 år)
StockholmRediger på Wikidata
Beskjeftigelse IshockeyspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SportIshockeyRediger på Wikidata
Klubb(er)Djurgårdens IF HockeyRediger på Wikidata

Ernst Karlberg (født 12. oktober 1901, død 20. mars 1987) var en svensk ishockeyspiller som deltok i De olympiske vinterleker i 1924 i Chamonix og 1928 i St. Moritz.

Karlberg vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under Vinter-OL i 1928 i St. Moritz. Han spilte på det svenske laget som kom på andreplass i OL-turneringen bak Canada. Sveriges resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var tap med 0–11 mot Canada, og seier med 4–0 og 3–1 over henholdsvis Sveits og Storbritannia. OL-turneringen i ishockey i 1928 var også det tredje verdens- og det trettende europamesterskapet i ishockey.[trenger referanse] Det svenske laget ble europamestere foran Sveits og Storbritannia.

Spillerne på Sveriges OL-, VM- og EM-lag i 1928 var Carl Abrahamsson, Emil Bergman, Birger Holmqvist, Gustaf Johansson, Henry Johansson, Nils Johansson, Ernst Karlberg, Erik Larsson, Bertil Linde, Sigfrid Öberg, Wilhelm Petersén og Kurt Sucksdorff.

Fire år tidligere, under Vinter-OL i 1924 i Chamonix, var Karlberg med på det svenske ishockeylandslaget som kom på fjerdeplass.

OL-, VM- og EM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]