Kurt Sucksdorff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kurt Sucksdorff (født 10. mai 1904, død 1. januar 1960) var en svensk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1928 i St. Moritz.

Sucksdorff vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under vinter-OL 1928 i St. Moritz. Han var målvakt på det svenske laget som kom på andre plass i OL-turneringen bak Canada. Sveriges resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var tap med 0-11 mot Canada, og gevinst med 4-0 og 3-1 over henholdsvis Sveits og Storbritannia. OL-turneringen i ishockey 1928 var også både det tredje verdens- og det trettende europamesterskapet i ishockey. Det svenske laget ble europamestere foran Sveits og Storbritannia.

Spillerne på Sveriges OL-, VM- og EM-lag 1928 var; Carl Abrahamsson, Emil Bergman, Birger Holmqvist, Gustaf Johansson, Henry Johansson, Nils Johansson, Ernst Karlberg, Erik Larsson, Bertil Linde, Sigfrid Öberg, Wilhelm Petersén og Kurt Sucksdorff.

Sucksdorff ble historisk under ishockey-VM 1931 i Krynica. Han slapp ikke inn et eneste mål i Sveriges kamp mot Canada. Kampen endte 0-0 og var Canadas første poengtap i en landskamp i ishockey.

OL-, VM- og EM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]