Birger Holmqvist

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Birger Holmqvist
Birger Holmqvist SOK.jpg
Født28. desember 1900
Stockholm
Død9. april 1989 (88 år)
Stockholm
Beskjeftigelse Ishockeyspiller, bandyspiller
Nasjonalitet Sverige

Birger Ivar Holmqvist (født 28. desember 1900, død 9. april 1989) var en svensk ishockeyspiller som deltok i De olympiske vinterleker i 1924 i Chamonix og 1928 i St. Moritz.

Holmqvist vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under Vinter-OL i 1928 i St. Moritz. Han spilte på det svenske laget som kom på andreplass i OL-turneringen bak Canada. Sveriges resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var tap med 0–11 mot Canada, og seier med 4–0 og 3–1 over henholdsvis Sveits og Storbritannia. OL-turneringen i ishockey i 1928 var også både det tredje verdens- og det trettende europamesterskapet i ishockey.[trenger referanse] Det svenske laget ble europamestere foran Sveits og Storbritannia.

Spillerne på Sveriges OL-, VM- og EM-lag i 1928 var Carl Abrahamsson, Emil Bergman, Birger Holmqvist, Gustaf Johansson, Henry Johansson, Nils Johansson, Ernst Karlberg, Erik Larsson, Bertil Linde, Sigfrid Öberg, Wilhelm Petersén og Kurt Sucksdorff.

Fire år tidligere, under Vinter-OL 1924 i Chamonix, var Holmqvist med på det svenske ishockeylandslaget som kom på fjerdeplass.

OL-, VM- og EM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]