Wilhelm Petersén

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Wilhelm Knut «Mulle» Petersén (født 2. oktober 1906, død 11. desember 1988) var en svensk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1928 i St. Moritz.

Petersén vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under vinter-OL 1928 i St. Moritz. Han spilte på det svenske laget som kom på andreplass i OL-turneringen bak Canada. Sveriges resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var tap med 0-11 mot Canada, seier med 4-0 og 3-1 over henholdsvis Sveits og Storbritannia. OL-turneringen i ishockey 1928 var også både det tredje verdens- og det trettende europamesterskapet i ishockey. Det svenske laget ble europamestere foran Sveits og Storbritannia.

Spillerne på Sveriges OL-, VM- og EM-lag 1928 var; Carl Abrahamsson, Emil Bergman, Birger Holmqvist, Gustaf Johansson, Henry Johansson, Nils Johansson, Ernst Karlberg, Erik Larsson, Bertil Linde, Sigfrid Öberg, Wilhelm Petersén og Kurt Sucksdorff.

Petersén spilte 20 ishockeylandskamper for Sverige. Han spilte også på landslaget i fotball og bandy. Han ble svensk mester i alle tre lagsportene og er en av kun tre personer som er svensk mester i tre forskjellige sporter.

OL-, VM- og EM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]