Grevinnen fra Hong Kong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grevinnen fra Hong Kong
orig. A Countess from Hong Kong
Generell informasjon
Utgivelsesår1967
Prod.landUSA
Lengde107 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiCharlie Chaplin
Prod.selskapUniversal Pictures
Eksterne lenker

Grevinnen fra Hong Kong[1] (originaltittel: A Countess from Hong Kong) er en amerikansk romantisk komedie fra 1967 regissert av Charlie Chaplin med Marlon Brando, Sophia Loren og Sydney Chaplin i hovedrollene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Ogden Mears er USAs ambassadør til Saudi-Arabia er på vei tilbake til USA. Under et opphold i Hong Kong møter Ogden en russisk grevinne, Natascha, hvis foreldre døde etter at familien hennes ble utvist etter den russiske revolusjonen. Natascha er en flyktning, har ikke noe pass, og hun blir tvunget til å gjemme seg i under sin reise. Ogden misliker situasjonen, fordi han er gift mann selv om han søker skilsmisse, og han er bekymret for hvordan dette kan påvirke hans karriere hvis hun blir oppdaget i hans lugar. Men han godtar motvillig å la henne bli i hans værelse.

De må finne ut hvordan de kan få henne av skipet, og det arrangeres at hun gifter seg med Hudson, Ogdens middelaldrende tjener. Selv om det bare er en formalitet, ønsker Hudson å fullføre forholdet - et ønske Natascha ikke deler. Hun unngår sin nye ektemann frem til de legger til kai i Honolulu. Hun hopper deretter av skipet, og svømmer i land.

Ogdens kone Martha ankommer Honolulu for å bli med ham på cruise, etter råd om at de burde unngå en upassende skilsmisse. Ogdens venn Harvey, en advokat som hjalp til med å ordne ekteskapet, møter Natascha i land og forteller henne at myndighetene har akseptert henne som Hudsons kone, og hun kan bli værende i Honolulu. Martha konfronterer Ogden om Natascha. De diskuterer hennes tidligere livsstil som prostituert og elskerinne til en gangster, etter å ha fått vite om fortiden hennes fra en annen passasjer som var Nataschas tidligere kunde i Hong Kong.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]