Great Garlic Girls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Great Garlic Girls er ei norsk revygruppe som siden 1981 har opptrådt med en rekke dragshow, det vil si forestillinger der menn kledd som kvinner framfører kostyme-, dans- og musikknumre. Gruppen ble startet av Olav Klingen, Simen Sand og Morten Rudå og premieren var på Pilen restaurant 1. juni, 1981. Fra 1984 besto gruppa av Olav Klingen, Jonny Nymoen og Terje Schröder. Olav Klingen måtte slutte i 1992 da en ulykke satte en stopp for hans karriere. De to andre er fortsatt aktive. Tidligere medlemmer av gruppa har i tillegg til Klingen vært Dean-Erik Andersen, Kåre Jonny Enderud og Geir Lillejord. Simen Sand har siden starten vært koreograf for Great Garlic Girls.

Gruppen har turnert i Norge, Danmark, Sverige, Vest-Tyskland og på Færøyene og Island og var med i TV-show i Norge og Danmark. Gruppen leverte Norges Montreux-bidrag i 1987.

30. april 2006 arrangerte gruppa 25-års jubileumsshow på LatterAker Brygge i Oslo. Høsten 2006 oppnådde de 1. plass på en italiensk hitliste med låta «High Energy», som for øvrig var navnet på gruppas show i 2003.

Gruppas management har tidligere vært Taran Management mens Nama Management i dag representerer Great Garlic Girls.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]