Grabbed by the Ghoulies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grabbed by the Ghoulies
UtviklerRare
UtgiverXbox Game Studios
DistributørMicrosoft Store
DesignerGregg Mayles
KomponistGrant Kirkhope
PlattformXbox[1]
Utgivelse21. oktober 2003
SjangerBeat 'em up-spill
ModusEnspiller
AldersgrenseEveryone (ESRB)

Grabbed by the Ghoulies er et action-eventyrspill som kom ut til Xbox i 2003 og ble utviklet av Rare.[2] En nyversjon kom ut som del av Rare Replay til Xbox One i 2015.[3]

Spillet skulle opprinnelig komme ut til GameCube, men ble istedenfor Rares første spill til Xbox etter at selskapet ble kjøpt opp av Microsoft.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien følger Cooper og kjæresten hans Amber som søker ly fra en storm når de kommer over Ghoulhaven Hall, et herskapshus som blir eid av Baron Von Ghoul. Når Cooper fornærmer Von Ghoul kidnapper han Amber som gjengjeldelse. Cooper forsøker å finne igjen Amber, og møter de andre ghoulene som holder til ved Ghoulhaven Hall. Crivens, herskapshusets hovmester, samtykker i å hjelpe Cooper og veilede ham gjennom resten av herregården. Cooper finner til slutt Amber, men før de rekker å komme seg vekk fra eiendommen, dukker den sprø vitenskapsmannen Dr. Krackpot opp, og forvandler Amber til en en ghoul.

Cooper ber kokken Ma Soupswill om hjelp, og hun gir ham i oppgave å samle tre ingredienser hun trenger for å lage en kur og gjøre Amber normal igjen. Underveis får han hjelp av blant annet Soupswills skjelett-assistent Mr. Ribs, og rengjøringsdamen Barbara Buffbrass. Etter å ha samlet ingrediensene, gir Soupswill Cooper en krukke som inneholder kuren. Men når Cooper heller kuren på Amber, viser det seg at Amber forvandler seg til en større og mer fiendtlig ghoul. Cooper blir nesten overmannet av Amber, men Soupswill dukker opp igjen og bruker den riktige kuren - noe som transformerer Amber tilbake til det normale.

Cooper og Amber ønsker å forlate herskapshuset, men Mr. Ribs ber Cooper hjelpe ham med å frigjøre andre barn som også er fengslet over hele herregården. Crivens forteller Cooper at Von Ghoul har nøkkelen til å frigjøre barna, men døren til boligen hans er låst med en kraftig trylle-formel, som bare kan brytes ved å bruke en annen trolldom som er delt i tre deler spredt utover herskapshuset. Cooper er nødt til å slåss mot og beseirer Von Ghoul, kaste ham ut av herskapshuset og endelig få tak i nøkkelen. Cooper følger deretter Mr. Ribs gjennom herskapshuset og må frigjøre alle barna før herskapshusets dører blir permanent låst, noe som kommer til å fange em der for alltid.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Hwang, Kaiser (24. oktober 2003). «Grabbed by the Ghoulies Review». IGN (engelsk). Besøkt 24. mai 2023. 
  3. ^ Sliva, Marty (4. august 2015). «Rare Replay Review». IGN (engelsk). Besøkt 24. mai 2023. 
  4. ^ «Why Insomniac's Move Is No PlayStation Panic». Kotaku (engelsk). 25. mai 2010. Besøkt 24. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]