God kveld Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Dorthe Skappel fotografert i forbindelse med lanseringen av nytt God kveld Norge-studio våren 2015.

God kveld Norge er norsk aktualitets-, underholdnings- og kulturprogram med Dorthe Skappel som har gått på TV 2 siden 1997. Prpgrammet sendes på lørdagskvelder og er et av kanalens lengslevende programmer, og har nærmere 600 sendinger på lufta. TV-programmet dekker kjendis- og underholdningsbransjen i inn- og utland, og har hver uke intervjuer med noen av verdens største superstjerner. God kveld Norge inneholder reportasjer på 3-4 minutter hvor man møter kjendiser og driver journalistikk på underholdningsbransjen. I studio introduserer Dorthe Skappel innslagene, og har også en kjent gjest på besøk hver uke.

God kveld Norge har i en årrekke også laget en rekke spesialer på kjente mennesker. Dette er 30 minutter lange portretter av superstjerner som Dolly Parton, Aqua, Abba, Justin Bieber og Michael Jackson. God kveld Norge har også laget ekstrashow i for- og etterkant av store prisutdelinger som Gullruten og Amanda.

Programredaktør i TV 2 er Bård Eriksen. Han er også prosjektleder for blant annet Senkveld med Thomas og Harald, Gylne tider og Allsang på Grensen. God kveld Norge blir fra våren 2016 produsert av produksjonsselskapet Mastiff. Andre programmer som produseres av dette selskapet er TV 2 Hjelper deg, Matkontrollen, Åsted Norge og Paradise Hotel.

I Mastiff ledes God kveld Norge av redaksjonssjef Fredrik Furuseth. Reportere er Line Barka, Ståle Winterkjær, Maren Wilberg Rostad, Geir Håkonsund, Bjørn Ekker og Kristina Kvistad Hustad. Produksjonsleder er Brita Markhus og reportasjeleder er Johanne Skaarnæs.

Blant tidligere reportere i programmet finner man TV 2-produsent tidligere Absolutt Underholdning-ansikt og Se og Hør-journalist Vegard Besstun Normann. Normann blir ofte brukt som TV 2 Nyhetskanalens «kjendisekspert». Han har også stått bak realityseriene Linni og Petter elsker Mari og Iskrigerne. Andre som har jobbet i programmet er Laila Madsø, Monica Øien, Thomas Leikvoll og Monica Csango.

Seertall[rediger | rediger kilde]

God kveld Norge er et av landets lengstlevende TV-program, og har rundt 700 000 seere ukentlig.[trenger referanse]

Programmet sendes på TV 2 lørdag kveld og ligger tilgjengelig på TV 2 Sumo.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]