God kveld Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
God kveld Norge
Generell informasjon
SjangerAktualiteter / Underholdning
Prod.landNorge
Introduksjonsår1997
Sesonger42
Lengdeca. 25 min. (per episode)
SpråkNorsk
Aldersgrense(Norge)
Foran kamera
Programleder(e)Dorthe Skappel
Bak kamera
Prod.lederBrita Markhus
Prod.selskapMastiff
TV 2 Programavdelingen (1997-2016)
Sending
TV-kanalTV 2
Teknisk informasjon
Bildeformat16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

God kveld Norge er norsk aktualitets- og underholdningsprogram ledet av Dorthe Skappel som har gått på TV 2 siden 1997. Programmet dekker kjendis- og underholdningsbransjen, hovedsaklig i Norge, men også utlandet. I studio introduserer Dorthe Skappel innslagene, og hun bruker også ha en kjent gjest på besøk hver uke. Programmet sendes på lørdagskvelder og er et av kanalens lengslevende programmer. 

God kveld Norge har i en årrekke også laget en rekke spesialer på kjente mennesker. Dette er 30 minutter lange portretter av stjerner som Dolly Parton, Aqua, ABBA, Justin Bieber og Michael Jackson. God kveld Norge har også laget ekstrashow i for- og etterkant av store prisutdelinger som Gullruten og Amandaprisen.

Om programmet[rediger | rediger kilde]

Programredaktør i TV 2 er Bård Eriksen. Han er også prosjektleder for blant annet Senkveld med Thomas og Harald, Gylne tider og Allsang på Grensen. Programmet har fra april 2016 produsert av produksjonsselskapet Mastiff.[1]

Blant tidligere reportere i programmet finner man TV 2-produsent og Se og Hør-journalist Vegard Besstun Normann. Normann blir ofte brukt som TV 2 Nyhetskanalens «kjendisekspert». Han har også stått bak realityseriene Linni og Petter elsker Mari og Iskrigerne. Andre som har jobbet i programmet er Laila Madsø, Monica Øien, Thomas Leikvoll og Monica Csango.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Knut Kristian Hauger (30. mars 2016). «TV 2 setter bort «God kveld Norge» - Mastiff får jobben». Kampanje. Besøkt 22. mai 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]