Glasgow Queen Street stasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Glasgow Queen Street stasjon
LandSkottlands flagg Skottland
StedGlasgow
Operatør(er)First Great Western
Rehabilitert1886 (undergrunnslinjen)
Åpnet1842
Tjenester
Plattform(er)9 (2 under bakkenivå)
Antall reisende14 053 millioner (2007)
Posisjonskart
Glasgow Queen Street stasjon ligger i Skottland
Glasgow Queen Street stasjon
Glasgow Queen Street stasjon
Glasgow Queen Street stasjon (Skottland)
Kart
Glasgow Queen Street stasjon
55°51′44″N 4°15′04″V

Glasgow Queen Street (skotsk-gælisk Glaschu Sràid na Banrighinn) er den nest største jernbanestasjonen i Glasgow, Skottland og den tredje mest trafikkerte i Skottland. Stasjonen er lokalisert sentralt i byen, nært til hovedgaten Buchanan Street og Buchanan Street undergrunnsstasjonGlasgows undergrunnsbane.

Perrongene på overflaten er endestasjon for flere ruter fra nordlige og sentrale deler av Skottland. Ruten med størst trafikk er til Edinburgh, med en reisetid på omtrent 45 minutter. De to perrongene under bakken betjener mer lokale ruter til steder i nærheten av Clyde.

Et problem både for Queen Street og Glasgow sentralstasjon, som er den stasjonen med størst trafikk, er at det ikke er noen forbindelse mellom disse. Dette innebærer at dersom man kommer til Glasgow fra sør og skal lenger nord, eller omvendt, må man komme seg mellom disse stasjonene til fots, med bil eller buss gjennom sentrum av Glasgow. Undergrunnsbanen i byen betjener heller ikke noen av stasjonene direkte. Det har vært planer om å opprette en jernbane i mellom stasjonene som en del av Crossrail Glasgow, men dette har foreløpig ikke blitt gjennomført.

Forrige stasjon   National Rail   Neste stasjon
North Clyde Line
West Highland LineEndestasjon
Glasgow to Aberdeen Line
Cumbernauld Line