Gimse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gimse
Postnummer7227
KommuneMelhus
De gamle lokalene til Coop, der Capro (en bedrift som lager transportkasser) holder til i dag
Hovedinngangen til Brekkåsen skole

Gimse er et poststed (7227) i Melhus kommune, Trøndelag. Stedet ligger ca. 3 km fra Melhus sentrum og har rundt 1800 innbyggere. Stedsnavnet brukes til dels om hele området fra skolene vest for Gaula, forbi Rimol, Åkerveien, Trøflata og Trøndertun, opp Brekka og hele byggefeltet på toppen. En større boligutbygging er under planlegging både på Tambartun og Brekkåsen.[1]

Tambartun kompetansesenter (tidl. blindeskole) og Trøndertun folkehøgskole hører også til Gimse.

Næringsliv[rediger | rediger kilde]

Postkontor og nærbutikk (Coop) ble nedlagt midt på 1990-tallet. Bedriften Capro, som produserer transportkasser, hadde tilhold i bygget inntil bedriften flyttet til Støren i 2017.

I 2018 ble lokalene solgt til IK. Lykke Eiendom som planlegger å rive lokalene og erstatte det med matvarebutikk og leiligheter.[2]

Historie[rediger | rediger kilde]

Gimse er kjent fra sagaene (Gjømsan), og gården Rimol (Romolan) hvor Håkon jarl og trellen Kark gjømte seg for kongen, ligger her.

Skole og barnehage[rediger | rediger kilde]

Brekkåsen skole åpnet i 2006, inntil da soknet alle Gimse-elevene til Gimse skole rett vest for Melhus sentrum. Kosekroken barnehage ligger i Bjønnveien, med to avdelinger og en friluftsavdeling. Tambartun barnehage ligger også på Gimse, ikke langt fra Tambartun komptansesenter. Tambartun barnehage har fem avdelinger samt to utebaser. Brekkåsen Idrettsbarnehage sto ferdig i 2012 og ble bygd på området til Brekkåsen stadion og nabo til Brekkåsen skole.

Idrett[rediger | rediger kilde]

Gimse idrettslag ble stiftet i 1977 og har i dag fotball som hovedaktivitet i tillegg til allidrett og trimavdeling. Idrettslaget eier og drifter Brekkåsen stadion – som i dag består av en 9er og 11er kunstgressbane.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nakrem, Gunn Heidi (26. mars 2019). «200 boliger kan komme på tomta til «blindeskolen»». www.tronderbladet.no. Besøkt 30. desember 2019. 
  2. ^ Nakrem, Gunn Heidi (5. juli 2019). «Ønsker å rive for å bygge ny butikk og leiligheter». www.tronderbladet.no. Besøkt 30. desember 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]