Brekkåsen stadion

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


Brekkåsen stadion
AdresseBrekkåsen, 7227 Gimse
Land Norge Norge
Eier Gimse Idrettslag
UnderlagKunstgress
Historiske data
Åpnet1984 (grusbane)
1990 (gressbane)
2010 (kunstgressbane)

Brekkåsen stadion er et idrettsanleggGimse i Melhus kommune. Anlegget består av en 11-er[bør utdypes] kunstgressbane i full størrelse og en 9-er[bør utdypes] kunstgressbane.

Anlegget eies av Gimse Idrettslag og er nærmeste nabo til Brekkåsen skole. Brekkåsen Idrettsbarnehage ligger inne i anlegget og sammen med de to kunstgressbanene utgjør dette et tidsriktig nærmiljøanlegg.

Historie[rediger | rediger kilde]

Anlegget ble åpnet i 1984 som en grusbane i full størrelse. Dette ble idrettslagets første egne hjemmebane, etter at klubben siden oppstarten blant annet hadde spilt sine hjemmekamper på Leikmoen på Gåsbakken. I 1990 ble anlegget ytterligere utvidet med en gressbane i full størrelse. Samtidig ble grusbanen vendt 90 grader for å få plass til utvidelse av parkering og femmerbane. Det neste som ble utført på anlegget var byggingen av klubbhuset i 2002.

Etter stor utbygging av boligfelt og barneskole tett inntil anlegget på i 2000-årene, ble det behov for å oppjustere anlegget etter nye krav som denne befolkningsveksten stilte. Etter flere års planlegging ble Gimse Kunstgress åpnet til høstsesongen 2010 og ble Melhus kommunes første kunstgressbane i full størrelse. Dette ble starten på en etterlengtende satsing på idrettsanlegg innad i kommunen.

Brekkåsen Idrettsbarnehage åpnet høsten 2012 som den første av sitt slag nord for Dovre. Barnehagen er bygd på idrettslagets eiendom, og sammen med 9-er-banen (åpnet høsten 2013) er dette med på å komplettere anlegget.

I tilknytning til 9-er-banen er det bygd 60 meter løpebane i tartan med tilhørende lengdegrop.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]