George Biguzzi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
George Biguzzi
Født4. feb. 1936Rediger på Wikidata (88 år)
Cesena
BeskjeftigelseKatolsk prest (1960–), katolsk biskop (1987–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Biskop (1986–2012) Rediger på Wikidata
NasjonalitetItalia

George Biguzzi, S.X. (født 4. februar 1936 i Calisese di Cesena i provinsen Forlì-Cesena i Italia) er katolsk biskop emeritus av Makeni i Sierra Leone.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Giorgio Biguzzi gikk inn i misjonskongregasjonen xaverianerne og ble ordinert til prest den 16. oktober 1960.

Biskop[rediger | rediger kilde]

Pave Johannes Paul II utnevnte ham til biskop av Makeni den 17. november 1986. Paven konsekrerte ham personlig til biskop den 6. januar året etter; medkonsekratorer var kurieerkebiskopene Eduardo Martínez Somalo og José Tomás Sánchez.

Siden begynnelsen av borgerkrigen i Sierra Leone 1991 har Biguzzi støttet Caritas Makenis engasjement for å støtte og hjelpe fordrevne personer og flyktninger; etter statskuppet i 1997 håndterte bispedømmet også både barna involvert i Combat Forces (CAFF) og guttene og jentene som ble bortført fra sine familier under krigen.

Den 6. mai 1999 lanserte Biguzzi, gjennom byrået MISNA, en appell for fred etter personlig å ha sett tragediene med krig og sult som påvirket befolkningen. I samme måned var det rapporter om at opprørerne hadde kidnappet to misjonærer og angivelig tok noen mindreårige som gisler med den hensikt å verve dem i deres rekker.

Den 25. mai 1999 begynte fredsforhandlingene mellom de to fraksjonene med mekling av biskop Biguzzi som medlem av det interreligiøse råd i Sierra Leone - et organ som samler lederne for landets katolske, protestantiske og muslimske samfunn.

Biguzzi var også hovedpersonen ved tilblivelsen av fredsavtalen som ble signert i juli 2003 mellom presidenten i Sierra Leone Ahmed Tejan Kabbah og lederen av RUF (Revolutionary United Front) Foday Sankoh.

Den 7. januar 2012 innvilget pave Benedikt XVI Giorgio Biguzzis aldersbetingede avskjedssøknad.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ biguzzi, lest 29. mai 2022