Genrikh Sidorenkov

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Genrikh Sidorenkov
Født11. aug. 1931Rediger på Wikidata
KrasnojeRediger på Wikidata
Død5. jan. 1990Rediger på Wikidata (58 år)
MoskvaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse IshockeyspillerRediger på Wikidata
Utdannet ved Lesgaft National State University of Physical Education, Sport and HealthRediger på Wikidata
Nasjonalitet SovjetunionenRediger på Wikidata
Gravlagt Vagankovskoje kladbisjtsjeRediger på Wikidata
Utmerkelser Medaljen for utmerket arbeid, «Arbeidets helt«-medaljen, Idrettens mester i SovjetunionenRediger på Wikidata

Genrikh Ivanovitsj Sidorenkov (russisk: Генрих Иванович Сидоренков; født 11. august 1931 i Moskva, død 5. januar 1990) var en sovjetisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1956 i Cortina d'Ampezzo og 1960 i Squaw Valley.

Sidorenkov ble olympisk mester i ishockey under vinter-OL 1956 i Cortina d'Ampezzo. Han var med på det sovjetiske laget som vant turneringen foran USA og Canada. Det var ti lag som deltok, etter gruppespillet spilte de seks beste lagen en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. Sovjetunionen vant alle fem kampene og vant serien med maksimale ti poeng foran USA med åtte og Canada med seks.

Sidorenkov ble verdensmester i ishockey to ganger, 1954 i Stockholm og 1956, OL-turnering i Cortina d'Ampezzo var også det 23. verdensmesterskapet i ishockey. Han spilte 107 landskamper for Sovjetunionens herrelandslag i ishockey og scoret 15 mål.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]