Fuzzy Haskins

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Clarence Eugene «Fuzzy» Haskins (født 8. juni 1941 i Vest-Virginia) er en USA-amerikansk doo-wop- og funk-sanger, særlig kjent fra Parliament-Funkadelic. Sammen med femten andre medlemmer av gruppa blei han i 1997 innvotert i Rockens æresgalleri.

På slutten av 1950-tallet starta Haskins, sammen med blant annet George Clinton, vokalgruppa The Parliaments, først som en barbershop-kvintett. De fikk etter hvert utgitt en del singelplater på ulike selskaper. Rundt 1970 slo de seg sammen med backingmusikerne Funkadelic. Gruppene opptrådte både separat og sammen i ulike kombinasjoner, det som er blitt kjent som funk-kollektivet Parliament-Funkadelic eller P-Funk. Haskins var med i kollektivet – som sanger, låtskriver og tidvis gitarist – fram til 1977.

Han spilte inn og produserte et soloalbum i 1976, A Whole Nother Thang, med blant annet P-Funk-medlemmene Tiki Fulwood, Cordell Mosson og Bootsy Collins. To år seinere kom Radio Active. I 1981 danna Haskins sammen med Calvin Simon og Grady Thomas, som også hadde forlatt P-Funk-kollektivet, et nytt band under navnet Funkadelic, som gav ut albumet Connections & Disconnections (seinere nyutgitt med tittelen Who's a Funkadelic? i 1992).

På 1990-tallet har Haskins turnert med gruppa Original P.