Francisco Javier Errázuriz Ossa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Francisco Javier Errázuriz Ossa
Francisco Javier Errázuriz Ossa(2).jpg
Født5. september 1933 (84 år)
Santiago
Utdannet ved Pontificia Universidad Católica de Chile
Beskjeftigelse Teolog, katolsk prest
Nasjonalitet Chile
Livssyn Den romersk-katolske kirke

Coat of arms of Francisco Javier Errazuriz Ossa.svg

Francisco Javier Errázuriz Ossa (født 5. september 1933 i Santiago i Chile) er kardinal fra Chile, og katolsk erkebiskop av Santiago de Chile.

Msgr. Errázuriz Ossa ble presteviet i 1961 og har lisensiat i teologi fra universitetet i Fribourg i Sveits. Han er tilknyttet den prestelige gren av Schönstatt-bevegelsen, et katolsk sekularinstitutt. Han ble regionalsuperior for instituttet i Chile, og i 1971 ble han medlem av bevegelsens generalråd i Tyskland. I 1974 ble han valgt til generalsuperior for Schönstattfedrene.

I 1990 ble Errázuriz Ossa utnevnt til titularerkebiskop av det middelalderske, nå nedlagte, islandske katolske bispedømmet Hólar, og ble sekretær for Kongregasjonen for Institutter for konsekrert liv og Selskaper for apostolisk liv. I 1996 ble han utnevnt til erkebiskop av Valparaíso i Chile, og deretter, i 1998, ble han utnevnt til erkebiskop for den chilenske hovedstaden, Santiago de Chile. Han ble i 2003 dessuten valgt til president for Rådet for Latinamerikanmske bispekonferanser.

I 2001 ble Errázuriz Ossa kreert til kardinal av pave Johannes Paul II.

Han er tidligere blitt vurdert som en av de særlig valgbare (papabile)[trenger referanse] kardinaler ved pavevalget i april 2005, som valgte pave Benedikt XVI som pave Johannes Paul IIs etterfølger.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]