Hopp til innhold

Francesco Fulgenzio Lazzati

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Francesco Fulgenzio Lazzati
Født6. nov. 1882Rediger på Wikidata
Cerro Maggiore
Død24. mai 1932Rediger på Wikidata (49 år)
Mogadishu
BeskjeftigelseKatolsk prest (1905–), katolsk biskop (1931–) Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetKongedømmet Italia

Francesco Fulgenzio Lazzati O.F.M. (født 6. november 1882 i Cerro Maggiore ved Milano i Iltalia, død 24. mai 1932 i Mogadiscio i Italiensk Somaliland) var en italiensk katolsk biskop i Somalia.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Apostolisk administrator av Mogadiscio[rediger | rediger kilde]

Etter det plutselige dødsfall i Roma den 19. april 2930 til Bernardino Bigi - tidligere sokneprest i Benghazi og ad tempus apostolisk administrator av vikariatet Mogadishu - bekreftet Propaganda Fide i august måned samme år, utnevnelsen med tilbakevirkende bestemmelse av fransiskanerpater Fulgenzio Lazzati, som apostolisk administrator av det apostoliske vikariat Mogadishu.

Titulærbiskop, apostolisk vikar av Mogadiscio[rediger | rediger kilde]

Den 14. juli 1931 ble han valgt til titulærbiskop av Ermopoli Maggiore, og deretter, den 19. oktober 1931, ble han utnevnt til apostolisk vikar med tillatelse til å bli ordinert i Italia av kardinal Alfredo Ildefonso Schuster. Ordinasjonen fant sted i Milano den 8. november 1931 i kirken Sant'Antonio di Padova in via Farini, i nærvær av hononærguvernøren Guido Corni, som representerte Maurizio Rava, og de medkonsekrerende biskopene Pellegrino Mondaini, emeritert apostolisk vikar av Changsha i Kina, og titulærbiskop Ermenegildo Luca Pasetto.

Han ikke lenge etter av mistenkt hjerteemboli den 24. mai 1932, på tampen av Corpus Christi-høytideligheten i Mogadishu.

Hans jordiske levninger, opprinnelig gravlagt i katedralen i Mogadishu, ble overført til Milano etter borgerkrigen i Somalia. De hviler ved foten av alteret til Den hellige Frans i kirken Sant'Antonio di Padova in via Farini, sammen med tre andre fransiskanerbiskoper, Bernardino Bigi, Silvio Zocchetta og Salvatore Colombo.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ catholic-hierarchy.org lazza, lest 13. juni 2024