Flint Juventino Beppe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flint Juventino Beppe
Født27. mai 1973[1]Rediger på Wikidata (50 år)
Harstad
BeskjeftigelseKomponist Rediger på Wikidata
NasjonalitetTyskland[2]
Medlem avDeutscher Komponisten-Verband[3]
GVL[3]
GEMA[3]
Musikalsk karriere
IMDbIMDb

Flint Juventino Beppe (født 27. mai 1973) er en norskfødt tysk komponist, filmskaper, kunstner og produsent.

Beppe har komponert ca. 200 klassiske verk, mer enn 80 opuser inkludert stykker for piano, fløyte, klarinett, fiolin, bratsj, cello, kontrabass og strykeorkester samt symfoniske dikt og en symfoni. Han har samarbeidet med Philharmonia Orchestra, Emily Beynon, Rune Bergmann, Wolfgang Plagge, Ari Rasilainen, Kringkastingsorkesteret, Sir James Galway og Vladimir Ashkenazy.[trenger referanse] Beppe er medlem av Deutscher Komponistenverband (Det tyske komponistforbund).

Beppe var tidligere kjent som Fred Jonny Berg, og ble i 2010 presentert i dokumentarfilmen Å puste ut musikk (News on Request AS) på Fakta på lørdag (NRK).[4] Han er født i Harstad og har tidligere hatt Rognan i Saltdal som bosted. Han anser naturen i Saltdal som en av sine muser for komponering.[5] Etter å ha bodd og arbeidet flere år i Berlin, ble Beppe tysk statsborger i oktober 2020. Beppe har tyske aner.[trenger referanse]

Beppe er diagnostisert med Tourettes syndrom og Aspergers syndrom, og er medstifter i den ideelle foreningen Philobretto på Rognan som blant annet har som formål å bidra til åpenhet omkring mental helse via kunstproduksjoner.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Beppe har som komponist har bidratt på 15 album. To av disse, Flute Mystery og Remote Galaxy, er utgitt på plateselskapet 2L og ble nominert til en Grammy Award i kategorien Best Immersive Audio Album i henholdsvis 2010 og 2015. Han har også utgitt flere album der han selv som utøvende artist framfører egenkomponerte sanger og dikt, blant annet Mine Dager og Takkatakakk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Musicalics, oppført som Fred Jonny Berg, Musicalics komponist-ID 484856[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ fjb.space[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b c www.compositiontoday.com, besøkt 28. september 2020[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Avisa Nordland 20.01.2010 "Komponisten selv, som egentlig mest hadde tenkt å sitte og høre på, måtte gå på dirigentpodiet foran et hundretall erfarne orkestermusikere."
  5. ^ Saltenposten 14.08.2019 "Med sitater fra disse verkene fortsetter reisen fra land til hav i Symphony No.1 «Operientes Mare» Op.89 - og et gnistrende spenningsfelt mellom disse elementene males fram i symfoniens fire satser «Ferden mot havet», «Dråpen», «Under bølgene» og «Bunnsolen»."

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]