Hopp til innhold

Fernando Arêas Rifan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fernando Arêas Rifan
Født25. okt. 1950Rediger på Wikidata (73 år)
São Fidélis
BeskjeftigelseKatolsk prest (1974–), katolsk biskop (2002–) Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetBrasil
Våpenskjold
Fernando Arêas Rifans våpenskjold

Fernando Arêas Rifan (født 1950) er en katolsk geistlig og apostolisk administrator av den apostoliske personaladministrasjon St. John Maria Vianney.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Fernando Arêas Rifan ble presteviet for bispedømmet Campos den 8. desember 1974 og fulgte dens forrige biskop, Antônio de Castro Mayer, som ble ekskommunisert i 1988, inn i det eldgamle ritualistiske «União Sacerdotal São João Maria Vianney» og i 2002 deres ulovlig ordinerte biskop Licínio Rangel tilbake til full fellesskap av den katolske kirke. Gjenforeningen ble mulig etter at den romerske kurie innrømmet opprettelsen av en apostolisk personlig administrasjon for gammelritualistene på territoriet og innenfor grensene til bispedømmet Campos dos Goytacazes, Rio de Janeiro, og garanterte den postume utnevnelse av en etterfølger etter biskop Rangel.

Koadjutorbiskop av personaladministrasjonen St. John Maria Vianney[rediger | rediger kilde]

På grunn av alvorlig sykdom fikk Rangel en koadjutorbiskop den 28. juni 2002 i skikkelse av Fernando Arêas Rifan, som ble utnevnt til titulærbiskop av Cedamusa. Han ble bispeviet den 18. august 2002 fra kardinal Dario Castrillón Hoyos, prefekt for Kleruskongregasjonen, og Licinio Rangel, i henhold til det tidligere Pontificale Romanum (i dets 1962-versjon).

Apostolisk administrator av personaladministrasjonen St. John Maria Vianney[rediger | rediger kilde]

Biskop Rifan etterfulgte sin forgjenger da han døde 16. desember 2002.

Rifan er for tiden (2024) den eneste biskopen i verden for gammelritualistene forent med Roma, og han begrenser ikke hans aktiviteter til territoriet og grensene til bispedømmet Campos dos Goytacazes.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.catholic-hierarchy.org rifan, lest 25. mai 2024