Felice Bonomini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Felice Bonomini
Født18. mars 1895Rediger på Wikidata
Calvagese della Riviera
Død1. nov. 1974Rediger på Wikidata (79 år)
Como
BeskjeftigelseKatolsk prest (1921–), katolsk biskop (1940–) Rediger på Wikidata
Embete
  • Roman Catholic Bishop of Como (1947–1974)
  • Bishop of Terni and Narni (1940–) Rediger på Wikidata
NasjonalitetItalia (19461974)
Kongedømmet Italia (18951946)
GravlagtBasilica of Sant'Abbondio

Felice Bonomini (født 18. mars 1895 i Mocasina i provinsen Brescia i Italia; død 1. november 1974) var italiensk katolsk biskop av Terni og så av Como.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Prest[rediger | rediger kilde]

Felice Bonomini ble presteviet den 17. desember 1921.

Biskop av Terni[rediger | rediger kilde]

Han ble utnevnt av pave Pius XII i 1940 til biskop av Terni og Narni. Han ble bispeviet den 27. oktober 1940 av Giacinto Tredici, biskop av Brescia.

Han var biskop av Terni i de vanskelige krigsårene, fascismens fall og republikkens fødsel. Byen Terni hadde meget industri, og blant annet ble det produsert våpen der. Den ble rammet av over femti bombeangrep som krevde over tusen sivile ofre. Han var den eneste myndighet som aldri forlot sin post og alltid holdt seg nær det som fortsatt var igjen av befolkningen. Mange hadde flyktet unna.

Den 10. juni 1944, etter drapet på en tysk soldat, ble femti sivile arrestert som gjengjeldelse. Han gikk da til SS-kommandoen og klarte å få dem sluppet fri.

Biskop av Como[rediger | rediger kilde]

I 1947 ble han biskop av Como. Som biskop av Como feiret han saligkåringen av pave Innocens XI i nærvær av pave Pius XII.

Han deltok i alle sesjoner av Det andre Vatikankonsil. Under konsilet erkjente han behovet for noen reformer for å tilpasse kirken til de skiftende tider, men var like fast bestemt på å opprettholde og ikke forvrenge troens sannheter, og gjorde sitt ytterste for å sikre at disse ble forkynt med større kraft og beslutning. Derfor stilte han seg på de konservatives side; antok en kritisk holdning til liturgisk fornyelse, bispelig kollegialitet, økumenikk og religionsfrihet, noe shan mente truet den katolske kirkes røtter og lære, og redusert katolisismen til én av mange religioner.

Han døde i embedet.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ catholic-hierarchy.org bono, lest 13. august 2022