Hopp til innhold

Fate (dataspill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fate
UtviklerWildTangent
UtgiverWildTangent
DistributørSteam
Humble Store
GOG.com
SerieFate
Siste versjon1.23 (2009)
PlattformMicrosoft Windows[1]
macOS
Utgivelse18. mai 2005
SjangerAction-rollespill
ModusEnspiller[2]
Nettstedgames.wildtangent.com/fate/default.html

Fate er et action-rollespill 2005 til PC gitt ut av WildTangent. Handlingen er satt i byen Grove, hvor spilleren lager en karakter som får oppdrag og må slåss mot farlige vesen.

Spillet har tre oppfølger, Fate: Undiscovered Realms, Fate: The Traitor Soul og Fate: The Cursed King, som kom ut i 2008, 2009 og 2011. Fate er rangert E10+ (for alle 10 år og oppover) for mild vold. Fate ble også gitt ut på Steam 12. desember 2013.

Fate fikk generelt positive tilbakemeldinger. GameSpot synes det var «gøy og avhengighetsskapende», og et spill av «høy kvalitet».[3]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Fate er et fantasy-action-rollespill modellert etter det opprinnelige Diablo-spillet. Denne typen spill er også kjent som «dungeon crawler», der spillerens karakter må gjennom stadig vanskeligere nivåer av et fangehull og må slåss mot monstre, fullføre oppdrag, samle verdifulle gjenstander og gull, og forbedre egenskapene og ferdighetene til karakteren sin. Fangehullene i Fate har tilfeldig lagd oppbygning, skatter og monster for hvert nivå.

Spilleren kan velge mellom å ha en hund eller katt som kan kjempe på spillerens lag, bære gjenstander og mer. Når spilleren har fått nok erfaringspoeng, kommer karakteren opp i nivå og får fem egenskapspoeng i tillegg til to ferdighetspoeng.

Dersom spilleren dør, kommer mannen med ljåen og gir spilleren tre muligheter; enten komme til live tilbake hvor de døde med erfaringspoeng eller berømt-poeng som betaling, bli transportert til et nivå i nærheten for gull som betaling, eller bli transportert tre nivå opp for alt gullet spilleren har.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet starter i byen Grove. I utkanten av byen er de gamle fangehull der mange eventyrere prøver lykken sin. Spilleren tar rollen som en av disse eventyrerne, og blir tildelt et tilfeldig lagd oppdrag i begynnelsen av spillet som vil ta dem til det omtrent 45-50. etasjen i fangehullet. Underveis blir det tilfeldig lagd tilleggsoppdrag som blir tilgjengelige for spilleren av folket i Grove. Til slutt fullfører spiller det primære oppdraget ved å overvinne boss-monstret.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Fate ble positivt mottatt av kritikere og fikk en gjennomsnittlig score på 86,13% på GameRankings[4] og en score på 84% på Metacritic.[5]

Greg Kasavin i GameSpot beskrev spillet som «et spill av høy kvalitet som leverer godt med et konsept som ikke er ambisiøst, men er kjent for å være morsomt og avhengighetsskapende».[3] William Abner i GameSpy ga ros til spillet for å ha sjarm, grafikken-stilen til spillet, kjæledyr-animasjonene og ha en «elegant utforming».[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam, Steam-ID 246840, besøkt 13. desember 2023[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 246840, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 
  3. ^ a b Kasavin, Greg (20. juni 2005). «Fate Review for PC» (engelsk). Gamespot. Besøkt 4. oktober 2015. 
  4. ^ «Fate for PC» (engelsk). GameRankings. Besøkt 4. oktober 2015. 
  5. ^ «Fate (pc) Reviews» (engelsk). Metacritic. Besøkt 4. oktober 2015. (
  6. ^ Abner, William (11. oktober 2005). «Fate Review» (engelsk). Gamespy. Besøkt 4. oktober 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]