Falkenhagener Feld

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Falkenhagener Feld
Falkenhagener Feld
I Zeppelinstrasse er det oppført bolighus i ekspresjonistisk stil mellom 1923 og 1927
LandTyskland Tyskland
DelstatBerlin Berlin
StatusOrtsteil i bydelen Spandau
Areal6,88 km²
Befolkning35 483 (2011)
Bef.tetthet5 157,41 innb./km²
Høyde over havet33 meter

Falkenhagener Feld er en ortsteil i Berlins bydel Spandau. Den grenser til Staaken i sør, Brandenburg i vest, Hakenfelde i nord og ortsteilen Spandau i øst.

Området tilhørte Vest-Berlin under den kalde krigen og var opprinnelig dominert av store hagekolonier og landbruk. Boligbyggingen begynte på 1960-tallet og de siste utbyggingene ble gjennomført på 1990-tallet. Befolkningen har et stort innslag av tyrkiske og russiske innvandrere.

I tillegg til Falkenhagener Feld ble det i Vest-Berlin bygget ytterliger to tilsvarende blokkområder, nemlig Gropiusstadt i Neukölln og Märkisches Viertel i Reinickendorf. I Øst-Berlin ble det noe senere bygget blokkområder i Marzahn, Hohenschönhausen og Hellersdorf. Felles for disse blokkområdene er at de ligger i utkanten av byen.

Falkenseer Chausse som har navn etter byen Falkensee i Brandenburg, er områdets hovedgate, med bl.a. Richard Ermisch' boligblokker fra 1923 til 1927 i ekspresjonistisk stil. I samme gate finnes Hans Scharouns boligblokker (1935–37/40) i funksjonalistisk stil.

Gravlunden In den Kisseln på 620 dekar er Berlins største.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]