Märkisches Viertel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Märkisches Viertel
Märkisches Viertel
Innsjøen Seggeluchbecken.

Våpen

LandTyskland Tyskland
DelstatBerlin Berlin
StatusOrtsteil i bydelen Marzahn-Hellersdorf
TidssoneUTC+01:00, UTC+2:00
Areal3,2 km²
Befolkning34 375 (2011)
Bef.tetthet10 742,19 innb./km²
Høyde over havet52 meter
Beliggenhet

Märkisches Viertel
52°36′00″N 13°21′30″Ø

Märkisches Viertel (kortform MV) er en ortsteil i Berlins bydel Reinickendorf. Ortsteilen omfatter en rekke store boligblokker med tilsammen ca 17 000 leiligheter oppført mellom 1963 og 1974. Det var dengang et av de største utbyggingsprosjekter i Tyskland, og dessuten av de mest omstridte.[1]

Märkisches Viertel ble i 1999 etter initiativ fra innbyggere utskilt fra orsteilen Wittenau og etablert egen som ortsteil. Ordet Märkisch (norsk: markisk) er avledet av navnet på landskapet Mark Brandenburg. Märkisches Viertel ble etter 1945 liggende i fransk sektor av Vest-Berlin.

I tillegg til Märkisches Viertel ble det i Vest-Berlin bygget ytterliger to tilsvarende blokkområder, nemlig Gropiusstadt i Neukölln og Falkenhagener Feld i Spandau. I Øst-Berlin ble det noe senere bygget blokkområder i Marzahn, Hohenschönhausen og Hellersdorf. Felles for disse blokkområdene er at de ligger i utkanten av byen.

Märkische Zentrum er ortsteilens sentrum og det største innkjøpssentrum nord i Berlin. Beplantningen på sentrumsplassen omfatter ekte palmer.

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]