Fagskolen Innlandet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fagskolen Innlandet
LandNorge
TypeFagskole
Grunnlagt2012
Region/fylkeInnlandet
KommuneGjøvik
ByGjøvik
AdresseTeknologivegen 12, N-2815 Gjøvik
RektorGard Tekrø Rolid
Eleverca 2000
Ansatteca 90
Nettstedhttps://fagskolen-innlandet.no/
Beliggenhet
Kart
Fagskolen Innlandet
60°47′13″N 10°40′44″Ø

Fagskolen Innlandet er en av Norges største offentlige fagskoler med nær 2000 studenter. Fagskolen Innlandet tilbyr nærmere 50 ulike studier innenfor områdene bygg og anlegg, KEM/FDV/VA, elektro, helsefag, IT-drift, landbruksfag, teknikk og industriell produksjon, logistikk og økonomi og ledelse. Fagskolen er en del av arbeidslivet i regionen og samarbeider tett med lokale bedrifter og virksomheter.

Skolen ligger på Kallerud, en kilometer fra Gjøvik sentrum. Her har det vært utdanningsinstitusjoner siden 1968, både på fagskole- og høgskolenivå. Skolen er en sammenslåing av fagskolene i Oppland og Hedmark, med 8 studiesteder fordelt geografisk i regionen, samt samarbeid med skoler i Viken, Telemark og Trøndelag. Hovedkontoret ligger ved avdelingen i Gjøvik, tidligere Fagskolen i Gjøvik.

Fagskolen tilbyr en rekke utdanninger som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller relevant praksis. Fagskoleutdanningene varer fra ett eller to år og gir yrkesrettet kompetanse. Fagskolen tilbyr også en rekke modulutdanninger innen industrifag, logistikk, bærekraft, ledelse, økonomistyring. Modulutdanning er en ny type kort og spisset utdanning, hvor hensikten er å øke kompetansen hos norske fagarbeidere innenfor en rekke bransjer.

De 11 studiestedene tilknyttet Fagskolen er ved siden av hovedavdelingen i Gjøvik:

  • Hovedavdeling Gjøvik: Med nær 2000 studenter er Fagskolen Innlandet en av landets største fagskoler. På Campus Kallerud har fagskolen moderne lokaler, naboskapet med NTNU og nærhet til industrimiljøet på Raufoss.
  • Studiested Eidsborg: Fagskolen Innlandet tilbyr fagskolestudium i bygningsvern i samarbeid med Vest-Telemark Museum. Vest-Telemark Museum i Eidsborg er hovedbølet for det konsoliderte museet i Vest-Telemark.
  • Studiested Fagernes: Fagskolen Innlandet tilbyr fagskolestudium i bygningsvern i samarbeid med Valdresmusea.Formålet til Valdresmusea er å drive bevaring, dokumentasjon, forsking og formidling av lokal kulturarv. Valdresmusea er kjernemuseum i Norge i arbeidet med levende folkekultur.
  • Studiested Hamar: Storhamar videregående skole kan spore sin historie helt tilbake til begynnelsen av 1900-tallet. I dag er Storhamar en moderne kombinert skole som tilbyr flere utdanningsprogram for både ungdom og voksne. Fagskolen Innlandet tilbyr flere utdanningsløp innen helsefag på Storhamar videregående skole.
  • Studiested Hvam: Hvam videregående skole ligger i Nes kommune i Akershus og har hatt utdanning i landbruk i mer enn 100 år. Sammen med Fagskolen Innlandet tilbyr Hvam framtidsrettet utdanning i et grønt miljø. Fagskolen Innlandet tilbyr flere utdanningsløp innen landbruk.
  • Studiested Lillehammer: Karriere Oppland Lillehammer er et veilednings- og utdanningssenter for voksne i Lillehammer og omegn. Senteret tilbyr karriere- og studieveiledning, videregående opplæring, fagskole (videreutdanning), desentralisert høyskoleutdanning og realkompetansevurdering. Karriere Oppland Lillehammer har lokaler sentralt i Lillehammer.
  • Studiested Nome er et samarbeid med Nome videregående skole, avdeling Støve i Telemark. Her tilbys videreutdanning innen sauehold og foredling av naturbaserte råvarer for produksjon av mat.
  • Studiested Røros: Fagskolen Innlandet tilbyr fagskolestudium i bygningsvern i samarbeid med Rørosmuseet. Rørosmuseets faglige ansvarsområder er bergverkshistorie, bygningsvern, sørsamisk kulturhistorie, naturhistorie og Verdensarven Røros bergstad og Circumferensen.
  • Studiested Storsteigen er et samarbeid med Storsteigen videregående skole i Alvdal. Her tilbys videreutdanning innen grovfôrbasert husdyrproduksjon for fjellandbruket.
  • Studiested Trysil: Fagskolen Innlandet tilbyr videreutdanning i Rehabilitering i samarbeid med Trysil videregående skole. Trysil videregående skole ligger i Trysil kommune i Østerdalen i Hedmark. Kommunen grenser til Engerdal, Rendalen, Åmot, Elverum, Våler og Sverige.
  • Studiested Tynset: Tynset Studie og Høyskolesenter er lokalisert ved Nord-Østerdal Videregående Skole. NØVGS er en nybygget skole, som rommer 100 ansatte og ca 500 elever.
  • Studiested Kongsvinger: Høgskolesenteret i Kongsvinger er et utdanningssenter for høyere utdanning, forskning og kompetansetiltak rettet mot privat og offentlig sektor. Vi satser sterkt på unike, relevante og fremtidsrettede studier, med til sammen ca. 900 studenter på heltid og deltid.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]