FRIdemokratene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

FRIdemokratene er en norsk partipolitisk uavhengig organisasjon med liberalisme som ideologi. Organisasjonen ble opprettet 19. juni 1994 i etterkant av Fremskrittspartiets landsmøteBolkesjø, populært kalt «Dolkesjø», der den liberalistiske fløyen tilsidesatt. Resten av den stortingsperioden utgjorde fire av Frps opprinnelig ti stortingsrepresentanter en egen, uavhengig gruppe. Organisasjonen feiret 10-årsjubileum i 2004, hvor «FRIhetsprisen» ble tildelt Jan Arild Snoen.

FRIdemokratene er ikke et parti, men har stilt lister ved lokalvalg. FRIdemokratene har en studentorganisasjon ved navn FRIstud. Denne er aktiv ved Universitetet i Oslo.

Fridemokratene oppfatter seg å være i opposisjon til enhver statsautoritær holdning, såvel til «høyre» som til «venstre» i det politiske spektrum.

Fridemokratene anser etter eget utsagn følgende rettigheter for å være ukrenkelige og fundamentale for opprettholdelsen av et fritt og menneskeverdig samfunn:

  • liv, frihet og rettmessig tilegnet eiendom.
  • fritt å utveksle tanker, varer og tjenester på enhver måte i det frie marked.
  • å danne frivillige sammenslutninger for å tilfredsstille individuelle menneskelige behov for vennskap, trygghet, velferd og kultur.
  • alene eller gjennom disse sammenslutningene å etterstrebe ethvert livsmål og sett av verdier og å fremme disse gjennom fredelig overbevisning.

Nettavisen Liberaleren utgis av FRIdemokratene.

Ledere for Fridemokratene[rediger | rediger kilde]

Fridemokratenes pris FRIhetsprisen er tildelt[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)