Erikoussa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erikoussa
Ερεικούσσα
Erikoussa.jpg
Satellittfoto av Erikoussa
Geografi
PlasseringAdriaterhavet
Øygruppe De joniske øyer
Areal 3,7 km²
Lengde 2,8 kilometer
Bredde 2 kilometer
Administrasjon
LandHellas Hellas
Demografi
Befolkning498 (2001)
Befolkningstetthet134,59 innb./km²
Posisjon
Map
Erikoussa
39°32′N 19°21′Ø

Fra stranden Porto

Erikoussa (gresk: Ερεικούσσα) er en gresk øy innenfor De joniske øyer. Navnet er avledet av latinsk navn på poselyngslekta (Erica).[trenger referanse] På italiensk heter imidlertid øya Merlera.

Det er bare én by på øya, også kalt Erikoussa. Ved folketellingen i 2001[1] hadde øya 498 innbyggere. Arealet er 3.7 km². Øya er lokalisert utenfor den nordvestlige kysten av øya Korfu, og det er omtrent samme avstand fra Korfu i sørøst, Mathraki i sørvest og Othoni i vest.

Som følge av reformen med lokalt selvstyre i 2011, er øya en del av kommunen Korfu som den er en kommunal enhet av.[2]

Øya har rikelig med grønne skoger fylt med sypresser og oliventrær. Den har to strender, Porto (Πόρτο) og Braghini (Μπραγκίνι), begge italienske navn som ble gitt da øya var underlagt republikken Venezia; det førstnevnte betyr 'havn'. Braghini er lite brukt selv om denne stranden er noe bedre enn den førstnevnte, men ligger lenger unna hoveddelen av øya.

Det er to måter å komme seg til Erikoussa på, enten med en båt kalt «Sea Away» som går fra Sidari, en by på den nordlige delen av Korfu, eller med «Alexandros», en båt som går fra byen Korfu. Den førstnevnte turen tar rundt 40 minutter mens sistnevnte båt bruker rundt 2 timer og 45 minutter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Befolkningsstatistikk for 19. mars 2001 Arkivert 31. januar 2013 hos Wayback Machine. (PDF), Den nasjonale statistikktjeneste i Hellas
  2. ^ Kallikratis-loven Arkivert 15. mai 2011 hos Wayback Machine. (PDF), det gresk innenriksdepartementet (gresk)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]