Erikoussa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Erikoussa
Ερεικούσσα
Flyfoto av Erikoussa
Flyfoto av Erikoussa
Geografi
Plassering De joniske øyer
Areal 3,7 km²
Administrasjon
Hellas
Hellas
Demografi
Befolkning 698 (2001)
Befolkningstetthet 189
Plassering

Erikoussa (gresk: Ερεικούσσα) er en gresk øy innenfor De joniske øyer. Det er bare en by på øya, også kalt Erikoussa. Øya har 698 innbyggere ved folketellingen i 2001[1] og arealet er 3.7 km². Øya er lokalisert utenfor den nordvestlige kysten av øya Korfu og det er omtrent samme avstand fra Korfu i sørøst, Mathraki i sørvest, og Othoni i vest.

Siden reformen med lokalt selvstyre i 2011 er øya en del av kommunen Korfu som den er en regional enhet av.[2]

Øya har rikelig med grønne skoger fylt med sypresser og oliventrær. Den har to stender, Porto (Πόρτο) og Braghini (Μπραγκίνι), som har italienske navn som ble gitt da øya ikke var under gresk styre, men under republikken Venezia; det førstnevnte betyr 'havn'. Braghini blir knapt brukt lengre, selv om den noe bedre enn den førstnevnte, men ligger lengre unna hoveddelen av øya.

Det er to måter å komme seg til Erikoussa, enten ved en båt kalt «Sea Away» som går fra Sidari, en by på den nordlige delen av Korfu, eller «Alexandros», en båt som går fra byen Korfu. den førstnevnte turen tar rundt 40 minutter mens sistnevnte båt bruker rundt 2 timer og 45 minutter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Befolkningsstatistikk for 19. mars 2001 (PDF), Den nasjonale statistikktjeneste i Hellas
  2. ^ Kallikratis-loven (PDF), det gresk innenriksdepartementet (gresk)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Fra stranden Porto