En amerikaner i Italia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En amerikaner i Italia
orig. Playing for Pizza
Forfatter(e)John Grisham
SpråkAmerikansk-engelsk
Utgitt25. september 2007
ForlagDoubleday
ISBN 978-0-385-52500-8

En amerikaner i Italia (originaltittel: Playing for Pizza) er en kort roman skrevet av John Grisham. Romanen handler om en omreisende amerikansk fotballspiller, som ikke lenger klarer å finne seg jobb i National Football League. Som en siste utvei signerer agenten hans en avtale som gir ham muligheten til å spille for Parma Panthers, som holder til i Parma, Italia. Boken ble publisert 25. september 2007 av Doubleday.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rick Dockery er en quarterback for Cleveland Browns, som ved et uhell sørger for at Browns går glipp av deres aller første Super Bowl-opptreden noensinne. Dockery blir deretter kastet ut av laget, blir utskjelt i pressen, og står overfor ytterligere juridiske problemer på grunn av et søksmål i en farskap-sak. Agenten hans Arnie forsøker å skaffe ham en annen stilling i NFL, men ingen andre lag er interesserte. Arnie klarer å finne ham en posisjon ved Parma Panthers i den italienske fotball-ligaen. Rick takker ja til jobben, glad for å komme vekk fra den konstante negative pressen og sine juridiske problemer i USA. Men han er samtidig skeptisk til å bo i Italia, hvor han ikke kan språket og hvor amerikansk fotball tiltrekker seg lite oppmerksomhet eller respekt. Parma Panthers har bare to andre amerikanere på laget: Slidell «Sly» Turner, som ender opp med å reise sin vei tidlig i sesongen, og Trey Colby som senere blir skadd.

Panthers vinner deres første kamp sammen med Rick, men taper deretter et par kamper av forskjellige grunner. Til tross for disse problemene, begynner Rick å trives stadig med i Italia med laget sitt, og han begynner å føle en viss lojalitet til dem. Selv om Arnie finner et mer lukrativt jobb-tilbud med et mer respektert lag i Canadian Football League, bestemmer Rick seg for å bli værende hos Parma Panthers. De kommer seg etter hvert videre til sluttspillet for den italienske ligaen, hvor de må gå mot deres langvarige konkurrent Bergamo Lions.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

 • Rick Dockery. Tidligere NFL-quarterback.
 • Sam Russo. En amerikaner som trener Parma Panthers.
 • Arnie. Ricks agent, som fant ham jobben i Italia og lekte med Parma Panthers
 • Slydell Turner. En annen amerikaner og idrettsutøver som slutter tidlig i sesongen.
 • Trey Colby. En spiller for Parma Panthers, som skader beinet midt i sesongen.
 • Fabrizio. Talentfull, men egoistisk, italiensk-født idrettsutøver.
 • Giuseppe "Franco" Lazzarino. En fullback for Parma Panthers
 • Nino. Med-eier av en lokal restaurant hvor Rick blir introdusert for tradisjonell italiensk mat.
 • Maschi. Talentfull italiensk linebacker, som spiller for det rivaliserende laget - de hittil ubeseirede - Bergamo Lions.
 • Charley Cray. Skribent for avisen Cleveland Post, som angriper Rick i avisen etter hans katastrofale prestasjon i hans aller siste NFL-kamp. Han følger deretter opp med flere ondskapsfulle artikler, etter at Rick flytter til Italia.
 • Livvy Galloway. En amerikansk student som studerer i Italia, som blir forelsket i Rick.

Gabriella Ballini. En attraktiv opera-sangerinne som Rick blir interessert i.