Doubleday

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Doubleday
BransjeForlagsvirksomhet, forlag
Etablert1897
HovedkontorNew York (USA)
Grunnlegger(e)Frank Nelson Doubleday, S. S. McClure
Nettsted Offisielt nettsted

Doubleday er et amerikansk forlag, stiftet av Frank Nelson Doubleday i 1897. Forlaget har gitt ut mange bøker av kjente forfattere, blant andre Peter Benchley, Dan Brown og Stephen King.

Historie[rediger | rediger kilde]

Frank Doubleday tok opp ett ulovlig lån på fem tusen dollar, og sammen med partneren Samulel McClure stiftet han Doubleday & McClure company i 1897. Partenerskapet med Samuel varte bare i tre år, men Frank fikk seg en ny partner, Walter Hines Page, i 1900. Forlaget skiftet da navn til Doubleday, Page & company. Page var en flink nestleder, men i 1913 ble han innkalt som ambassadør for Court of St. James's og måtte forlate forlaget.

Franks sønn, Nelson Doubleday, ble med i forlaget i 1922, og i 1927 slo Doubleday seg sammen med George H. Doran Company . Dette gjorde Doubleday & Company til et av de største forlagene i engelsktalende land. Bertelsmann, et tysk internasjonalt Mediekonsern, kjøpte opp Doubleday i 1986. To år senere ble det en del av Bantam Doubleday Dell Publishing Group og ble en del av Randomhouse.[1]

Forfattere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]