Doubleday

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Doubleday
Doubleday Page & Company logo.png
BransjeForlagsvirksomhet, forlag
Etablert1897
Hovedkontor New YorkRediger på Wikidata
Grunnlegger(e)Frank Nelson Doubleday, S. S. McClure
Nettsted Offisielt nettsted

Doubleday er et amerikansk forlag, stiftet av Frank Nelson Doubleday i 1897. Forlaget har gitt ut mange bøker av kjente forfattere, blant andre Peter Benchley, Dan Brown og Stephen King.

Historie[rediger | rediger kilde]

Frank Doubleday tok opp ett ulovlig lån på fem tusen dollar, og sammen med partneren Samulel McClure stiftet han Doubleday & McClure company i 1897. Partenerskapet med Samuel varte bare i tre år, men Frank fikk seg en ny partner, Walter Hines Page, i 1900. Forlaget skiftet da navn til Doubleday, Page & company. Page var en flink nestleder, men i 1913 ble han innkalt som ambassadør for Court of St. James's og måtte forlate forlaget.

Franks sønn, Nelson Doubleday, ble med i forlaget i 1922, og i 1927 slo Doubleday seg sammen med George H. Doran Company . Dette gjorde Doubleday & Company til et av de største forlagene i engelsktalende land. Bertelsmann, et tysk internasjonalt Mediekonsern, kjøpte opp Doubleday i 1986. To år senere ble det en del av Bantam Doubleday Dell Publishing Group og ble en del av Randomhouse.[1]

Forfattere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]