Elisabeth Maråk Støle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elisabeth Maråk Støle
Født1968[1]Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseAdministrerende direktør Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Strathclyde
Handelshøyskolen BI
UtdannelseSiviløkonom
NasjonalitetNorge
Styreleder, styremedlem og adm.dir.

Elisabeth Maråk Støle (født 5. desember[trenger referanse] 1968) er siviløkonom med styre- og ledererfaring fra internasjonale industri- og IT-konsern, som SCA, Telenor, Jotun og SafeRoad. Hun er nå CEO I Seagems Group AS. Fra 2018 til februar 2021 var hun, som administrerende direktør og konsernsjef i NORCE Norwegian Research Center AS, ansvarlig for å fusjonere flere selskaper inn i et nytt konsern(NORCE).[2] Støle har jobbet i private, offentlige og statlige selskaper, samt deltatt i en offentlig utredning for Justis- og Beredskapsdepartementet.

Hun er nå bl.a. styremedlem i Folketrygdfondet, NILU og i Forskningsrådets porteføljestyre for energi, transport og lavutslipp. Hun har tidligere hatt styreverv i selskaper som Sparebanken Møre, Prototech AS, Gexcon AS, Tafjord Marked AS, SIVA SF, Vestlandshus AS, NHO M&R.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Støle er utdannet siviløkonom fra University of Strathclyde. Hun har en Executive Master i ledelse fra BI, samt etterutdanning gjennom ulike kurs, som verdiskapende styrer ved Harvard Business School.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Arbeid[rediger | rediger kilde]

Støle startet sin karriere som skandinavisk management trainee i SCA Group i 1993, og hadde ulike lederroller (salgsdirektør, produktsjef, etc) i sine seks år i selskapet. Fra 1999 til 2002 var Støle markedsdirektør for ulike selskaper og enheter i Telenor. I 2002 til 2008 var hun global kommunikasjonsdirektør i Jotun. Deretter bidro hun som direktør for kommunikasjon og virksomhetsutvikling i konsernledelsen med å etablere SafeRoad de neste fem årene. Fra 2013 til 2018 var Støle administrerende direktør for Møreforsking, før hun i 2018 overtok ansvaret for å fusjonere syv forsknings- og innovasjonsselskaper som administrerende direktør og konsernsjef i nyetablerte aksjeselskapet og konsernet Norwegian Research Center AS (NORCE).[2] De syv selskapene hadde da en samlet omsetning på 1,4 mrd NOK.

Styre og komiteer[rediger | rediger kilde]

Støle har mange års styreerfaring fra privat og offentlig sektor. Hun er i dag styremedlem i Folketrygdfondet og i Forskningsrådets porteføljestyre for energi, transport og lavutslipp[3].  

Støle har tidligere vært styreleder i Gexcon AS, Prototech AS, SIVA SF, Hatlehols AS (2017), UNI Polytech AS og NTNU Ocean Training, samt styremedlem iblant annet NTNU Technology Transfer AS, Sparebanken Møre, Tafjord Marked AS, Vestlandshus AS, NCE Legasea, Tafjord Marked AS, Vest Norges Brusselkontor og Sunnmørsposten konsernet.

Støle var medlem av det regjeringsoppnevnte utvalget (NOU), som utredet og foreslo framtidig organisering av politiets særorganer og nasjonale beredskapsressurser i 2016-2017.[4]

Fra 2014 til 2016 var hun medlem av programkomiteen til Forskningsrådets VRI (Virkemidler for regional FoU og innovasjon).[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Proff, besøkt 18. februar 2020[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b «Ho skal leie NORCE». Universitetet i Bergen. 3. september 2018. Besøkt 9. mai 2021. «Å være fleire, spredte forskningsmiljø er ikkje ein svakhet men vår styrke, seier den ferske leiaren av forskningsselskapet NORCE, Elisabeth Maråk Støle. Ho har klare internasjonale ambisjonar, men meiner nøkkelen til suksess ligg i den nære kontakten forskarane har med lokale partnarar kysten rundt.» 
  3. ^ «Porteføljestyret for energi, transport og lavutslipp». www.forskningsradet.no (norsk). 27. mars 2019. Arkivert fra originalen 18. april 2021. Besøkt 9. mai 2021. 
  4. ^ «NOU 2017: 11». Regjeringen.no (norsk). Justis- og beredskapsdepartementet. 18. mai 2017. Besøkt 9. mai 2021. 
  5. ^ «Sluttrapport VRI-programmet 2007–2017 : Program Virkemidler for regional FoU og innovasjon – VRI» (PDF). Forskningsrådet. s. 24.